Χριστίνα Μπόμπα: Update για το ατύχημα που είχε η κόρη της - Η ανάρτηση στο Instagram

Όσο περνούν οι μέρες η μία από τις δίδυμες αναρρώνει.

Μαργαρίτα Νικολάου
Χριστίνα Μπόμπα: Update για το ατύχημα που είχε η κόρη της - Η ανάρτηση στο Instagram

instagram @chrismpo

«Πάει πέρασε! Ένα ατύχημα ήταν και πάει». Αυτό είναι κάτι που σίγουρα σκέφτεται η Χριστίνα Μπόμπα που λαχτάρησε πριν μερικές μέρες και όταν η κόρη της έσπασε το πόδι της. Αν και είναι αρκετά ενεργή στα social media από εκείνη την ημέρα η Χριστίνα ελάττωσε τις αναρτήσεις της, δεν αποκάλυψε τι συνέβη αλλά ούτε και ποια από τις κόρες της είχε αυτό το ατύχημα.

Χριστίνα Μπόμπα: Update για το ατύχημα που είχε η κόρη της - Η ανάρτηση στο Instagram

Update ατυχήματος

Πριν μερικές ώρες η Χριστίνα Μπόμπα δημοσίευσε μια elevator selfie μαζί με την κόρη της που έχει τραυματίσει το πόδι της. «Επίσκεψη στον γιατρό», σχολίασε και κάπως έτσι έδειξε ότι η μικρή παρακολουθείται συχνά από τον γιατρό και για το πώς πάει η ανάρρωση του ποδιού.

xristina-mpompa3.jpg

instagram @chrismpo

Η αλλαγή που έκανε στις αναρτήσεις της

Από τη μέρα που συνέβη το ατύχημα η Χριστίνα Μπόμπα έχει κάνει μια αλλαγή στις αναρτήσεις που σχετίζονται με τις κόρες της. Ποια είναι αυτή; Κρύβει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Και της μίας και της άλλης. Γι' αυτό άλλωστε και κανείς δεν γνωρίζει ποιο από τα δύο κορίτσια, η Αριάνα ή η Φιλίππα έχει χτυπήσει το πόδι της. Το μόνο που μας βοηθάει στην αναγνώριση είναι το χρώμα των μαλλιών τους: βλέπετε η Φιλίππα έχει πιο ανοιχτά καστανά μαλλιά ενώ η Αριάνα πιο σκούρα.

Χριστίνα Μπόμπα: Οι ζωγραφιές της κόρης της στο νοσοκομείο και τα παιχνίδια στο δωμάτιο

Η επιστροφή στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα

Μπορεί να έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο η μικρούλα όμως δεν έχει επιστρέψει στην προ τραυματισμού καθημερινότητά της. Σχολείο δεν πηγαίνει, ούτε στις καθιερωμένες δραστηριότητές της γι' αυτό και η μαμά Χριστίνα έφερε στο σπίτι όλα τα παραπάνω για εκείνη. Μπορεί να γλιτώνει το μάθημα, όμως απολαμβάνει τις messy δραστηριότητες που λατρεύει πολύ. Δραστηριότητες που δεν τις είχε στερηθεί ούτε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το messy play ωφελεί τον γιο της και δεν τη νοιάζει ο χαμός στο σπίτι της

Κατάγματα στην παιδική ηλικία - Αύξηση 56% στα κορίτσια και 32% στα αγόρια

Σύμφωνα με μελέτη της Mayo Clinic, τα παιδικά κατάγματα είναι συχνότερα στις μέρες μας από ό,τι πριν από τέσσερις δεκαετίες. Στα κορίτσια η αύξηση είναι 56% και στα αγόρια 32%.

Τα κατάγματα είναι αναμενόμενα κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Τα συχνότερα είναι εκείνα που προκύπτουν στο χέρι μεταξύ αγκώνα και αντίχειρα. Κατά την ενασχόληση με κάποιο άθλημα ή χόμπι, όπως το ποδήλατο ή τα πατίνια, ή με κάποια παιχνίδια στην παιδική χαρά, είναι πιθανό να προκύψουν από πτώσεις ή συγκρούσεις.

Πώς θα καταλάβω αν το παιδί έχει στραμπούληγμα στον αστράγαλο κι όχι κάταγμα;

Οι γονείς είναι σημαντικό να απευθύνονται σε παιδοορθοπαιδικούς, διότι τα παιδικά οστά διαφέρουν από των ενηλίκων. Έχουν ανατομικές διαφορές, διαφορετική σύνθεση, είναι πιο εύκαμπτα και επουλώνονται γρηγορότερα, γεγονός που επηρεάζει το είδος της φροντίδας που χρειάζονται. Εάν για παράδειγμα το σημείο θραύσης είναι στο άκρο του οστού, στην περιοχή που ονομάζεται επίφυση, μπορεί να επηρεαστεί η φυσιολογική ανάπτυξή του.

Οι παιδοορθοπαιδικοί μπορούν επίσης να χειρίζονται καλύτερα τα παιδιά, αφού ξέρουν πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι γι’ αυτά ένα κάταγμα. Έχουν τις γνώσεις και τον τρόπο να τα βοηθήσουν ώστε να νοιώθουν καλύτερα μέχρι το οστό να επουλωθεί πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved