Viral βίντεο: Αυτό το φινλανδικό τρένο διαθέτει mini παιδότοπο και είναι η χαρά κάθε γονιού

Αν μας ψάχνετε, θα μας βρείτε να σχεδιάζουμε μυστικά τη μετακόμισή μας στη σκανδιναβική Φινλανδία.

Viral βίντεο: Αυτό το φινλανδικό τρένο διαθέτει mini παιδότοπο και είναι η χαρά κάθε γονιού

instagram @joshlevine485

Εάν είστε μαμά, ειδικά με μικρό παιδί, οι πιθανότητες να χρησιμοποιείτε τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ελάχιστες και δεν σας κατηγορούμε, καθώς πρέπει να στριμωχτείτε, να κρατάτε το μικρό σας καθισμένο και απασχολημένο, να βεβαιωθείτε πως δε θα πιάσουν ή θα μαζέψουν κάτι βρώμικο κτλ...Είναι τουλάχιστον αγχωτικό. Και μια λέξη που σίγουρα δεν περιγράφει την εμπειρία αυτή είναι η διασκέδαση . Εκτός αν βρίσκεστε στη Φινλανδία.]..

Το CN Traveler κατέταξε πρόσφατα τη Φινλανδία στην πρώτη θέση όσον αφορά στο βιωτικό επίπεδο των κατοίκων και ανέφερε πως ο κατώτατος μισθός και το υψηλό προσδόκιμο ζωής ήταν οι λόγοι για τους οποίους «στεφανώθηκε» με τον περίφημο τίτλο για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Ο content creator Josh Levine (@joshlevine485) έγινε πρόσφατα viral, καθώς μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του ακόλουθους ένα σύντομο reel βίντεο που δείχνει πώς είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Φινλανδία, και με απλά λόγια είναι καταπληκτικά.

Το μπροστινό μέρος του βαγονιού του τρένου έχει play area για τα παιδιά με τσουλήθρα, γωνιά βιβλίου και άλλα παιχνίδια . Ο χώρος είναι, επίσης, πεντακάθαρος.

https://www.instagram.com/reel/C39te9lOse5/

Ενώ τα περισσότερα σχόλια είναι από γονείς, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσπιστία τους για το ότι πράγματι πάρχει κάτι τέτοιο, ένας Φινλανδός έγραψε: «Ως Φινλανδός, δεν ήξερα ότι αυτό σας φαίνεται εξωπραγματικό. Για εμένα μου φαίνεται απόλυτως φυσιολογικό».

Ο μπαμπάς Josh είναι Νεοϋορκέζος που μετακόμισε στο Ελσίνκι με τη σύζυγό του και τα δίδυμα παιδιά του. Αφού αυτό το βίντεο έγινε viral, αποφάσισε να παρουσιάσει περισσότερους λόγους για τους οποίους τα φινλανδικά μέσα μαζικής μεταφοράς είναι κάτι για το οποίο κάθε χώρα θα έπρεπε να επενδύει και να προσφέρει στους πολίτες της.

«Η βόλτα στο μετρό στη Νέα Υόρκη με ένα διπλό καροτσάκι είναι πρακτικά αδύνατη, αλλά στο Ελσίνκι είναι παιχνιδάκι», έγραψε στη λεζάντα ενός reel που δείχνει πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις τα φινλανδικά μέσα μαζικής μεταφοράς με καροτσάκι.

«Ως νέοι γονείς διδύμων, η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Kirsti και εγώ αποφασίσαμε να ζήσουμε στο Ελσίνκι και όχι στη Νέα Υόρκη».

https://www.instagram.com/reel/C5EUiDzIYqp/

Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι Φινλανδοί θεωρούνται τόσο ευτυχισμένοι. Ενστερνίζονται την αντίληψη ότι το παιχνίδι είναι απαραίτητο 24/7 στη ζωή των παιδιών.

Η Arja-Sisko Holappa, σύμβουλος του National Board of Education, της Φινλανδίας, σε συνέντευξή της το 2019 είχε αναφέρει ένα παλιό φινλανδικό ρητό: «Εκείνα τα πράγματα που μαθαίνεις χωρίς χαρά θα τα ξεχάσεις εύκολα» και από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει έλλειψη χαράς στη Φινλανδία.

Πηγή: mother.ly

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved