Συνταγή για σοκολατένια τούρτα με γεύση πραλίνας φουντουκιού

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Η πιο εύκολη τούρτα που θα φτιάξετε για τα γενέθλια κάποιου αγαπημένου σας.

Πόσο λατρεύω αυτή τη συνταγή δεν λέγεται. Είναι ίσως γιατί μου την έφτιαχνε η μαμά μου, που φημίζεται για τις συνταγές και τα γλυκά της. Ίσως γι' αυτό είναι τόσο νόστιμη.

Η συνταγή για το πιο αφράτο κέικ σοκολάτας με γλάσο είναι αυτή

Αυτός είναι και ο λόγος που την έχω αντιγράψει και στο δικό μου τεφτέρι και την φτιάχνω είτε για να γλυκάνω -χωρίς κανέναν λόγο την οικογένειά μου, είτε γιατί κάποιος έχει τα γενέθλιά του.

Είναι πανεύκολη και αν ακολουθήσετε ακριβώς τη συνταγή μου, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει και φυσικά θα εντυπωσιάσει και τους ανθρώπους για τους οποίους προορίζεται αυτό το φανταστικό γλυκάκι.

Εύκολη τούρτα σοκολάτα της τελευταίας στιγμής

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού λάδι
  • 1-2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό + 1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα αναμεμειγμένο με 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

Για την κρέμα:

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
  2. Βουτυρώστε και στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 20cm.
  3. Κοσκινίστε όλα τα στερεά υλικά εκτός από το κακάο.
  4. Ανακατέψτε σε ένα μπολ μαζί το λάδι και το κακάο μέχρι να γίνουν λεία.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, προσθέστε το σοκολατένιο λάδι και συνεχίστε το ανακάτεμα με ένα μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  6. Ρίξτε την καστανή και τη λευκή ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
  7. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε για 4-5 λεπτά.
  8. Μόλις το μείγμα αφρατέψει, ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τον ζεστό καφέ) και ανακατέψτε με μια μαρίζ ή ένα σύρμα.
  9. Ρίξτε μέσα τον καυτό καφέ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  10. Αδειάστε το στο ταψί σας και ψήστε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
  11. Ετοιμάστε την κρέμα που το γεμίσετε και το διακοσμήσετε.
  12. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε τη μέσα στο μπολ που έχετε τη σοκολάτα.
  13. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα σοκολάτας και σκεπάστε με μια διάφανη μεμβράνη. Η μεμβράνη θα πρέπει να ακουμπά επάνω στο μείγμα σοκολάτας.
  14. Βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
  15. Έπειτα βγάλτε τη, προσθέστε την πραλίνα και ανακατέψτε καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ για να το αφρατέψετε.
  16. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή μιας κλωστής, κόψτε το κέικ στη μέση και δημιουργήστε δύο κομμάτια (σαν παντεσπάνια).
  17. Αλείψτε λίγη κρέμα στο ένα κομμάτι κέικ, βάλτε από πάνω το άλλο και τέλος διακοσμήστε με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα.

Η τούρτα σας είναι έτοιμη. Ελπίζω να σας αρέσει, όσο αρέσει και σε εμένα.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved