Βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου; Καλύτερα να αναθεωρήσετε αυτή τη συνήθεια

Γιατί η αποθήκευση του γάλακτος στην πόρτα του ψυγείου είναι το χειρότερο μέρος για αυτό.

Μαργαρίτα Νικολάου
Βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου; Καλύτερα να αναθεωρήσετε αυτή τη συνήθεια
Bigstock

Η αποθήκευση γάλακτος στην πόρτα του ψυγείου σας φαίνεται λογική ιδέα, σωστά; Το μπουκάλι χωράει τέλεια μέσα στο ράφι και μπορείτε εύκολα να το πιάσετε όταν ετοιμάζετε το πρωινό των παιδιών σας ή φτιάχνετε το τσάι ή τον καφέ σας μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής, αφού το μπουκάλι στέκεται όρθιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια εταιρεία κατασκευής ψυγείων, τα κάνουμε όλα λάθος.

Η εταιρεία συσκευών κουζίνας Beko έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους που αποθηκεύουν το γάλα τους με αυτόν τον τρόπο ότι μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής των τροφίμων και των ποτών στο ψυγείο τους μόνο και μόνο από τον τρόπο οργάνωσης.

10 τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο ψυγείο

«O τρόπος με τον οποίο οργανώνετε το ψυγείο σας έχει άμεσο αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής των τροφίμων σας και στον προϋπολογισμό του νοικοκυριού σας», εξηγεί ο Salah Sun, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων της Beko, μάρκας οικιακών συσκευών, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα The Independent. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε ορισμένα λάθη, όπως το να βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η κακή οργάνωση του ψυγείου δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική - επηρεάζει άμεσα τη διάρκεια ζωής των τροφίμων και τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού!», εξήγησε ο Salah Sun και συνέχισε. «Η θερμοκρασία κυμαίνεται μέσα στο ψυγείο σας, οπότε η αποθήκευση των αντικειμένων στις σωστές ζώνες είναι ζωτικής σημασίας. Το κάτω ράφι, που είναι το πιο κρύο, είναι ιδανικό για ωμά κρέατα, ενώ τα μεσαία ράφια διατηρούν ιδανικές συνθήκες για τα γαλακτοκομικά και τα έτοιμα τρόφιμα».

«Η πόρτα, που χρησιμοποιείται συχνά για το γάλα, είναι στην πραγματικότητα η πιο ζεστή περιοχή λόγω του συχνού ανοίγματος».

Οι ειδικοί συνιστούν να οργανώνετε καθορισμένους χώρους στο ψυγείο σας, προσαρμοσμένους στα διάφορα τρόφιμα, ώστε αυτά που αγοράζετε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το tip της μαμάς: Πόσες ημέρες διατηρούνται τα κόκκινα αβγά στο ψυγείο

Το γάλα πρέπει να μπαίνει στο μεσαίο ράφι του ψυγείου

«Συνιστούμε να διατηρείτε τα πιο σταθερά είδη, όπως τα καρυκεύματα και τα ποτά, στην πόρτα του ψυγείου, μετακινώντας το γάλα στο μεσαίο ράφι, όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν πιο σταθερές».

Η σωστή αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείου, όχι μόνο θα βοηθήσει τους ανθρώπους μόνο να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων, αλλά θα τους ενθαρρύνει επίσης να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved