Υγιεινή συνταγή για νήπια - Μπισκοτομπουκιές με γλυκοπατάτα και μπανάνα
Θέλετε να φτιάξετε μια υγιεινή συνταγή στα παιδιά σας; Αν ναι αυτή τη συνταγή με γλυκοπατάτα και μπανάνα είναι αυτή που χρειάζεστε.
Τα μικρά σας λατρεύουν τα μπισκότα; Αν ναι δεν έχετε παρά να φτιάξετε τα πιο υγιεινά μπισκότα με νόστιμα και γλυκά υλικά.
Γιατί να την φτιάξετε;
- Γιατί δεν έχει καθόλου ζάχαρη
- Γιατί δεν έχει καθόλου αβγά
- Χρειάζονται μόνο 5 υλικά
- Είναι πανεύκολη και γρήγορη.
Θρεπτικά συστατικά υλικών
Όπως αναφέραμε πιο πάνω, τούτα τα μπισκοτάκια, μεταξύ τριών άλλων υλικών, έχουν γλυκοπατάτα και μπανάνα.
Γλυκοπατάτα: Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, το ασβέστιο και οι βιταμίνες Α, C και Β. Το μωρό σας μπορεί να τρώει γλυκιές πατάτες μετά από τους έξι μήνες, η ηλικία στην οποία εισάγονται τα στερεά τρόφιμα στη διατροφή του. Εισάγετέ την ξεχωριστά από άλλα τρόφιμα και δώστε στο παιδί σας λίγο χρόνο για να δείτε πώς αντιδρά στο συγκεκριμένο λαχανικό.
Μπανάνα: Οι μπανάνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργεία του εντέρου, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία και την καλή λειτουργία του εντέρου, περιέχουν βιταμίνη Α η οποία κάνει καλό στα μάτια και την όραση, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε κάλιο το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των οστών. Ένα ακόμα θρεπτικό συστατικό που περιέχει η μπανάνα είναι ο σίδηρος. Η επαρκής πρόσληψη του σιδήρου συμβάλλει στην πρόληψη της αναιμίας.
Συστατικά για να τα φτιάξετε και εσείς
- 1 κούπα πουρέ γλυκοπατάτας (μαγειρεμένο)
- 1 λιωμένη μπανάνα
- 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 baking powder
- 3 κ.τ.σ. λιωμένο βούτυρο
Πώς θα τα φτιάξετε:
- Σε ένα μπολ βάλτε τον πουρέ και τη λιωμένη μπανάνα. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα άλλα υλικά και ζυμώστε.
- Πάρτε τη ζύμη σας και ανοίξτε τη στον πάγκο.
- Με κουπάτ για μικρά μπισκότα, δώστε τους σχήμα και βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί που θα έχετε τοποθετήσει επάνω στο ταψί σας.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για περίπου 10 λεπτά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές μπολ.
- Αν θέλετε να διατηρηθούν περισσότερο καιρό, βάλτε τα σε πολυμπάγκ και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη. Διατηρούνται για πάνω από τρεις μήνες.