Είσαι νέα μαμά; Τι να πάρεις μαζί σου στις διακοπές

Checklist για νέες μαμάδες

Μαργαρίτα Νικολάου
Είσαι νέα μαμά; Τι να πάρεις μαζί σου στις διακοπές
Bigstock

Τα ταξίδια είναι αρκετά διασκεδαστικά. Αλλά αν στην παρέα σας έχει προστεθεί ένα μωρό, τότε μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ωστόσο, αν προετοιμαστείτε σωστά σίγουρα θα αποφύγετε τη γκρίνια, την πείνα και τη βαρεμάρα. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Μα φυσικά πακετάροντας εκτός από τα ρούχα σας και μερικά ακόμη πράγματα που σίγουρα θα χρειαστείτε για να κάνετε το ταξίδι και γενικότερα τις διακοπές σας καλύτερες.

Γιατί να μη φοβηθείς το ταξίδι με μικρά παιδιά και tips πώς αυτό να γίνει καλύτερο

Μάρσιπο

Όταν ταξιδεύετε με το μωρό σας σίγουρα θα πρέπει να έχετε μαζί σας έναν μάρσιπο. Θα διευκολύνει τις μετακινήσεις σας και δεν θα χρειάζεται να έχετε το καρότσι παντού μαζί σας.

Ρούχα

Επιλέξτε άνετα και κατάλληλα για την εποχή ρούχα τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Βάλτε μερικά έξτρα ρούχα για τυχόν ατυχήματα.

taxidi-me-aeroplano-neogennito.jpg

Ταξιδεύετε με παιδιά; Ορίστε ένας εύκολος τρόπος για να χωρέσετε όλα τα ρούχα σε μία βαλίτσα (vid)

Βρεφικά είδη

Μην αφήσετε πίσω πράγματα που χρειάζεστε όπως πάνες, μωρομάντηλα, μπιμπερό, γάλα σε σκόνη και ο,τιδήποτε άλλο θα χρειαστείτε για το μωρό σας.

Κουτί πρώτων βοηθειών

Όταν ταξιδεύετε με τα παιδιά πάντα θα πρέπει να έχετε ένα ανανεωμένο kit πρώτων βοηθειών με όλα τα απαραίτητα. Ποια είναι αυτά; Ρίξτε μια ματιά εδώ.

Αγαπημένα αντικείμενα του παιδιού σας

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας άνετα παιχνίδια, όπως τα παιχνίδια αγκαλιάς, που βοηθούν ένα παιδί να νιώσει άνετα σε νέο περιβάλλον και το παρηγορούν.

Σνακς

Κάποια σνακς μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας -από τη στιγμή που είναι συσκευασμένα- έτσι ώστε να μην ψάχνετε να τα αγοράσετε στο τόπο που θα περάσετε τις διακοπές σας. Κάποιοι προορισμοί δεν έχουν αρκετά καταστήματα και αυτά τα λίγα καταστήματα δεν έχουν πράγματα που ίσως να χρειάζεστε.

Κουνουπιέρα

Αρκετά σημαντική και θα σας γλιτώσει από τα ανεπιθύμητα τσιμπήματα τόσο στην παραλία, όσο τη βόλτα και το δωμάτιο που θα κοιμάστε.

Βιβλιάριο υγείας

Σίγουρα δεν θα θέλετε να συμβεί ο,τιδήποτε στις διακοπές σας, όμως για παν ενδεχόμενο θα πρέπει να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

Κλείνοντας:

Το ταξίδι με το μωρό μπορεί να είναι μια περιπέτεια γεμάτη χαρά και όμορφες αναμνήσεις. Έχοντας μαζί σας όλα τα παραπάνω μπορείτε να κάνετε τόσο το ταξίδι όσο και την παραμονή σας στον προορισμό που διαλέξατε, μια ευχάριστη εμπειρία.

Καλές διακοπές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved