Η καλύτερη συνταγή για νηστίσιμο κέικ με φιστίκια Αιγίνης είναι αυτή.
Εύκολη, γρήγορη και μόνο ένα μπολ θα λερώσετε αν αποφασίσετε να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό κέικ φιστικιού.
Η περίοδος της νηστείας πλησιάζει και εμείς θέλουμε νόστιμες, υγιεινές και νηστίσιμες συνταγές για να ικανοποιήσουμε τις λιγούρες για γλυκό. Μόλις χθες σας δώσαμε μια συνταγή για νηστίσιμο κέικ με κακάο και σήμερα θα σας δώσουμε συνταγή για νηστίσιμο κέικ με φιστίκια Αιγίνης.
Ακολουθεί αναλυτικά η συνταγή:
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 5'
Υλικά
- 1 1/2 κούπες άγλυκο γάλα σόγιας
- 2 κ.τ.γ. μηλόξιδο
- 1 3/4 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα γιαούρτι αμυγδάλου (φυτικό - νηστίσιμο)
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κ.τ.σ. υγρή βανίλια
- 1 κ.τ.γ. υγρή γεύση αμυγδάλου
- 1 κούπα ψημένα φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.τ.σ. baking powder
- 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
- προαιρετικά πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Βήματα
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
-
Περάστε με μαργαρίνη το ταψί ή τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γάλα σόγιας με το ξίδι. Αφήστε για ένα λεπτό.
-
Έπειτα προσθέστε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, τη βανίλια, την εσάνς αμυγδάλου, τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
-
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά με ένα μίξερ ή έναν αβγοδάρτη.
-
Μόλις ομογενοποιηθεί βάλτε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψί.
-
Ψήστε για 35 με 40 λεπτά.
-
Βυθίστε μια οδοντογλυφίδα για να βεβαιωθείτε ότι ψήθηκε.
-
Αφήστε το να κρυώσει 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.