Τραγανή κοτόπιτα με πλούσια γέμιση – Χωρίς κρέμα γάλακτος

Τραγανή κοτόπιτα με πλούσια γέμιση – Χωρίς κρέμα γάλακτος
Bigstock

Δοκιμάστε να φτιάξετε μια διαφορετική κοτόπιτα με πλούσια γέμιση και ζύμη κουρού. 

Η κοτόπιτα είναι από τις πίτες που τρώνε χωρίς γκρίνια τα περισσότερα παιδιά καθώς τα περιέχει υλικά που τους αρέσουν (κοτόπουλο, καρότα, μανιτάρια).

Εύκολη συνταγή για νόστιμα κοτοπιτάκια

Επίσης, είναι πολύ χορταστική οπότε μπορείτε να τη φτιάξετε για μεσημεριανό κι αν περισσέψει, τρώγεται και ως βραδινό.

Κοτόπιτα για όλη την οικογένεια με ζύμη κουρού

Ειδικά, τώρα που ξεκινούν τα σχολεία, η κοτόπιτα είναι μια καλή ιδέα για κολατσιό στο σχολείο.

Πηγή:floralapron.com

Προετοιμασία: 45'

Eκτέλεση: 45'

Υλικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους (περίπου δύο φλιτζάνια)
  • 2-3 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 3 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
  • 115 γρ μανιτάρια, χοντροκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο (56 γρ.)
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (35 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι γάλα (240 ml)
  • 225 γρ. ψιλοκομμένο κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο αυγό

Βήματα

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Ψιλοκόψτε τα λαχανικά σας και αφήστε τα στην άκρη.
  • Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να αποκτούν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Ρίξτε το σκόρδο, τα καρυκεύματα και το αλεύρι και μαγειρέψτε για ένα λεπτό πριν ρίξετε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Η γέμιση πρέπει να είναι κρεμώδης αλλά όχι ρευστή. Εάν σας φαίνεται στεγνή, προσθέστε επιπλέον ¼-½ φλιτζάνι (60-120 ml) γάλα μέχρι ν γίνει ξανά κρεμώδης.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε τη ζύμη κουρού και ανοίξτε την. Μόλις η ζύμη έχει περίπου 12" (30 cm) διάμετρο, σηκώστε την προσεκτικά και απλώστε την σε ένα ταψί (23 cm). Πιέστε απαλά με το χέρι σας, για να φύγουν τυχόν φυσαλίδες.
  • Ρίχνετε με ένα κουτάλι τη γέμιση κοτόπουλου πάνω από τη ζύμη. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο της ζύμης κουρού και διπλώστε προς τα μέσα ό,τι προεξέχει. Χαράξτε το κέντρο για να επιτρέψετε στον ατμό να διαφύγει.
  • Χτυπάτε το αβγό με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείφετε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήστε για 35-45 λεπτά, σκεπάζοντας με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου μόλις ροδίσει η κοτόπιτα.
  • Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, αφαιρέστε την από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, πριν τη σερβίρετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved