Πασχαλινό τραπέζι: Τι μπορεί να φάει το παιδί αν δεν θέλει μαγειρίτσα και αρνί

Bigstock

Τα περισσότερα παιδιά αρνούνται ακόμα και να δοκιμάσουν μαγειρίτσα  ή αρνί.

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα και το αρνί δεν αρέσει σε όλους πόσο μάλλον στα παιδιά.

Δύσκολα θα δοκιμάσουν μαγειρίτσα ή μπορεί να ξεγελαστούν να φάνε ένα κομματάκι αρνί σε συνδυασμό με σαλάτα, πατάτα ή άλλο ορεκτικό.

Για να αποφύγετε λοιπόν γκρίνιες και κλάματα, φροντίστε να έχετε εναλλακτικές στο πασχαλινό τραπέζι.

Αρνί και κατσίκι: Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος

Βράδυ Ανάστασης

Μαγειρίτσα

Η μαγειρίτσα τρώγεται παραδοσιακά μετά την Ανάσταση.Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι. Βέβαια υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της μαγειρίτσας ανά την Ελλάδα, ωστόσο το κύριο υλικό είναι η συκωταριά.
Έχει καθιερωθεί ως το φαγητό που θα προετοιμάσει το στομάχι μετά το τέλος της 40ημερης νηστείας, για την κρεατοφαγία των επόμενων ημερών.
Η μαγειρίτσα λοιπόν βοηθάει όσους νήστεψαν αυστηρά την περίοδο της Σαρακοστής, να μπορούν να απολαύσουν το αρνί ή το κατσίκι που ψήνουν ανήμερα το Πάσχα.

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Αντί της κλασικής μαγειρίτσας με τα εντόσθια, μια καλή εναλλακτική είναι η μαγειρίτσα με κοτόπουλο. Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο, σε σπόρους
  • 220 γρ. ρύζι γλασέ
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1 1/2 -2 λίτρα ζωμό, κοτόπουλο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι άνηθο, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. σπανάκι

Για το αβγολέμονο

  • 2 αβγά
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια

Μία ακόμα εναλλακτική είναι να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη λεγόμενη χορτοφαγική μαγειρίτσα, η οποία αντί για κρέας περιλαμβάνει μανιτάρια που είναι εξίσου θρεπτικά.

Για τη μαγειρίτσα θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 2 αυγά
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 ματσάκι αντίδια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι και λίγο βούτυρο
  • 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση εδώ.

Ανήμερα του Πάσχα

Αν το παιδί τρώει αρνί ή κατσίκι, μπορεί κάλλιστα να φάει μαζί με όλη την οικογένεια το ίδιο κρέας. Αν όχι, η πιο ασφαλής επιλογή είναι το μπιφτέκι καθώς η πλειοψηφία των παιδιών τρώνε πολύ πιο ευχάριστα μπιφτέκι παρά ολόκληρο κομμάτι ψητό κρέας.

Επίσης, το κοτόπουλο (ή οι κοτομπουκιές) είναι μια εύκολη επιλογή και για τα παιδιά η καλύτερη.

Φροντίστε να υπάρχει στο τραπέζι και στο πιάτο του παιδιού σας σαλάτα (ντομάτα, αγγούρι, καρότο, μαρούλι). Επίσης, μην το πιέζετε να φάει περισσότερο απ΄ότι μπορεί ή θέλει. Είναι καλύτερα να ξαναφάει μετά από λίγες ώρες, παρά να υπερφορτώσει το στομάχι του ενώ δεν πεινάει.

Καλό είναι να αποφύγετε πριν το φαγητό την κατανάλωση σοκολατένιων αβγών και σνακ καθώς είναι βέβαιο ότι τα παιδιά δεν θα θέλουν να φάνε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved