Μαμαδίστικο και καλοκαιρινό γλυκό με βατόμουρα

Eλαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο, ιδανικό για το καλοκαίρι, καθώς είναι γεμάτο με σμέουρα και τραγανά φουντούκια, και είναι επίσης χωρίς γλουτένη

Μαμαδίστικο και καλοκαιρινό γλυκό με βατόμουρα
Bigstock

Φτιάξτε αυτό το εντυπωσιακό «raspberry roulade» με βατόμουρα για μια ελαφριά αλλά γλυκιά απογευματινή απόλαυση καθώς ο καιρός αρχίζει και ζεσταίνει!

Υλικά

Για την dacquoise φουντουκιού

  • φυτικό λάδι, για το ταψί
  • 180 γραμμάρια (περίπου 6) ασπράδια αυγών
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 65 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα

Για την κρέμα βατόμουρου

  • 280ml διπλή κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. σμέουρα
  • 30g ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
  • ¼ λεμόνι, χυμός

Εκτέλεση

Για την dacquoise φουντουκιού

  • Ζεσταίνετε το φούρνο στους 170C.
  • Λαδώστε ένα ταψί 20cm x 30cm και το στρώστε με χαρτί λαδόκολλα.
  • Βάλτε τα ασπράδια αυγών και την κρέμα ταρτάρ σ' ένα μπολ και, χρησιμοποιώντας σύρμα χειρός, χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και μια πρέζα αλάτι και συνεχίστε το χτύπημα.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, 45 γρ. από τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τα αλεσμένα αμύγδαλα και διπλώστε με μια σπάτουλα, κρατώντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα .
  • Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήστε για 15-17 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να στεγνώσει στην αφή.
  • Ψύξτε το ταψί για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα

Για την κρέμα βατόμουρου

  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να πήξει.

  • Σε ένα άλλο μπολ, πολτοποιήστε απαλά τα σμέουρα με τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού.

  • Προσθέστε τα σμέουρα στη κρέμα γάλακτος και χτυπήστε απαλά μαζί μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα .

Για τη συναρμολόγηση

Τοποθετήστε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και αναποδογυρίστε

  • Αφαιρέστε τη λαδόκολλα που βρίσκεται τώρα από πάνω και απλώστε την κρέμα βατόμουρου ομοιόμορφα.
  • Τυλίξτε το ρολό σφιχτά.
  • Παγώστε για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια για να σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved