3 συνταγές για να κάνετε το νήπιο παιδί σας να φάει φρούτα

Πώς να μετατρέψετε μια κλασική φρουτόκρεμα σε απολαυστική λιχουδιά που θα λατρέψει το μικρό σας.

3 συνταγές για να κάνετε το νήπιο παιδί σας να φάει φρούτα
Bigstock

Τα παιδιά σας λατρεύουν τις περισσότερες τροφές αλλά όχι τα φρούτα. Μπορεί όταν ήταν μωρό να λάτρευε τις φρουτόκρεμες και να περίμενε πώς και πώς να βάλετε τα φρούτα στο μπλέντερ, όμως καθώς μεγαλώνει προτιμά άλλες τροφές από εκείνες που κάποτε λαχταρούσε.

6 συνταγές για φρουτόκρεμα με πεπόνι για μωρά

Τι να κάνετε και πώς να βάλετε ξανά τα φρούτα στη ζωή τους;

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές, αλλά και πολλά hacks για να σερβίρετε τα φρούτα στα παιδιά σας και νόστιμες συνταγές.

frouta-kai-mora.jpg

Αρχίστε με τις έτοιμες φρουτόκρεμες σε βαζάκι. Σίγουρα τα φρέσκα φρούτα είναι η ιδανική επιλογή, όμως μπορείτε να αρχίσετε με τις φρουτόκρεμες που βρίσκονται σε βαζάκι στα ράφια του σουπερμάρκετ. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε στο παιδί σας κάτι θρεπτικό και γευστικό.

Ακολουθούν, λοιπόν, μερικά hacks για να σερβίρετε στα παιδιά σας φρούτα. Hacks που προτείνει η Amanda Blechman (@amandablechman), η οποία είναι διατροφολόγος και μαμά δύο μικρών παιδιών.

1. Φραουλένια roll-ups

Τα roll ups είναι ρολάκια φρούτων που μπορείτε να φτιάξετε για τα παιδιά σας. Πολτοποιήστε τις φράουλες και φτιάξτε τις με τον τρόπο που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω. Αντί για φράουλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη φρουτόκρεμα που βρίσκεται σε βαζάκια.

Υλικά που θα χρειαστείτε για να τα φτιάξετε:

  • 2 κούπες φράουλες (πλυμένες και καθαρισμένες)
  • 1 κ.τ.σ σπόρους chia
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε σε ένα μπλέντερ τα υλικά, πολτοποιήστε τα και ακολουθήστε τη διαδικασία για να τα ψήσετε και να τα ρολάρετε, έτσι όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

2. Frozen dots

Δώστε στη φρουτόκρεμα μία νέα υφή, δημιουργώντας παγωμένες μπουκιές.

Κάντε μικρές μπουκιές με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε μία λαδόκολλα. Αφήστε τες στην κατάψυξη περίπου για μία ώρα. Υπάρχει πιο δροσερό σνακ από αυτό;

3. Παγωτό

Αν τα παιδιά σας είναι μικρά και βγάζουν δόντια, βοηθήστε την οδοντοφυΐα να γίνει λίγο πιο υποφερτή με γρανίτες φρούτων. Γεμίστε με φρουτόκρεμα θήκες για γρανίτες και καταψύξτε τις.

Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να πείσετε το παιδί σας να δοκιμάσει νέες τροφές και φρούτα, όμως μερικές φορές χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved