Viral Tik Tok: Το κόλπο που βρήκε μια μαμά και το picky eater παιδί της δοκίμασε νέες τροφές

Bigstock

Δοκιμάστε το εύκολο αυτό tip για να κάνετε το φαγητό διασκεδαστικό.

Εάν είστε μαμά ενός παιδιού, ειδικά μικρού, γνωρίζετε ότι το θέμα φαγητό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αγχωτικό και δύσκολο. Ξαφνικά, από το πουθένα, το μωρό σας που συνήθιζε να τρώει ό,τι του βάζατε μπροστά του, δεν αγγίζει ούτε μισό πράγμα.

Παρόλο που το επιλεκτικό φαγητό είναι συνήθως ένα φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξης των παιδιών ηλικίας 2 έως 4 ετών, αποτελεί ένα εμπόδιο, καθώς θέλετε να διασφαλίσετε πως τα παιδιά σας λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, αλλά πώς μπορείτε να το επιτύχετε αυτό όταν δεν δοκιμάζουν νέες τροφές ή σταματούν να τρώνε και εκείνες που μέχρι πριν μία μέρα τους άρεσαν;

Η μαμά και feeding therapist δρ Cassidy Anderson (@cassidyandkids), έγινε πρόσφατα viral αφού μοιράστηκε στο TikTok ένα hack που χρησιμοποιεί για να βοηθήσει τα παιδιά - από τα μωρά μέχρι τα «μεγάλα παιδιά»- να τρώνε ποικιλία τροφών.

«Είναι η πιο απλή αλλαγή που μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας αρνείται ή πετά το φαγητό του. Σας το ορκίζομαι», έγραψε στην λεζάντα του βίντεο. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το νούμερο ένα λάθος» που βλέπει επανειλημμένα να κάνουν οι γονείς όταν ταΐζουν τα μικρά παιδιά είναι να βάζουν όλο το γεύμα στο πιάτο τους εξαρχής και να περιμένουν να φάνε ό,τι έχουν μπροστά τους.

Η ειδικός συμβουλεύει: «Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε μία-μία τις τροφές στο πιάτο τους και να σερβίρετε τα υπόλοιπα αργότερα. Αυτό μπορεί να είναι ένα φρούτο ή ένα λαχανικό ή ακόμα και το κυρίως πιάτο. Πρώτα, λοιπόν, βάλτε το σε ένα μεγάλο πιάτο ή μπολ , σερβίρετέ το στο κέντρο του τραπεζιού και αμέσως θα κεντρίσετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας. Ύστερα μοιράστε λίγο στον καθένα».

7 τρόποι για να βοηθήσετε το picky eater νήπιο παιδί σας να δοκιμάσει νέα φαγητά

https://www.tiktok.com/@cassidyandkids/video/7369398881378929966

Αλμυρά muffins λαχανικών ακόμα και για τους πιο picky eater

Σύμφωνα με τη μαμά και ειδικό θα δουλέψει κιόλας από την πρώτη προσπάθεια: «Τα παιδιά λατρεύουν να έχουν τον έλεγχο , ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για το φαγητό τους, οπότε το να σερβίρετε το φαγητό με διαφορετικό και πιο "family way" τρόπο, θα πετύχετε το ακατόρθωτο. Είναι μία τόσο απλή αλλαγή. Απλώς σταματήστε να βάζετε το φαγητό στο πιάτο του παιδιού εξαρχής και αφήστε το να επιλέξει».

Φυσικά, κάθε παιδί είναι διαφορετικό και είναι πιθανό, η παραπάνω τακτική να μην πετύχει. Αν παλεύετε με ένα picky eater παιδί, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό όπως είναι το «φαγητό χωρίς κανόνες».

Αν τίποτα δεν αποδίδει, να είστε σίγουρη ότι τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν αυτή τη φάση στα πρώτα χρόνια του δημοτικού σχολείου. Προς το παρόν, η δουλειά σας είναι να προσφέρετε στο μικρό σας μια ευρεία γκάμα επιλογών φαγητού και δουλειά του είναι να αποφασίζει τι θέλει να φάει -και πόσο.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved