Κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούν οι έφηβοι

Πώς και τι να διδάξετε στον έφηβο σας σχετικά με τη φροντίδα του εαυτού του

Κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούν οι έφηβοι
Bigstock

Αποσμητικό, ξυραφάκια και ταμπόν... Η εφηβεία φέρνει στην επιφάνεια θέματα υγιεινής.

Η προσωπική υγιεινή μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο θέμα που μπορείτε να συζητήσετε με το έφηβο παιδί σας, αλλά καθώς το σώμα του αρχίζει να μυρίζει, οι ρουτίνες πρέπει να αλλάζουν.

Καθώς οι έφηβοι αποκτούν μεγαλύτερη ανεξαρτησία, η προσωπική τους υγιεινή μπορεί να έρχεται δεύτερη.

Συμβουλές προσωπικής υγιεινής για τους έφηβους

Χωρίς τη γονική καθοδήγηση, μπορεί να αρχίσουν να μυρίζουν λιγότερο όμορφα από ό,τι συνήθιζαν. Οι περισσότεροι και περισσότερες θα χρειαστούν απλές υπενθυμίσεις στην αρχή για να συμβαδίσουν με τις νέες ρουτίνες.

7 κανόνες προσωπικής υγιεινής

1. Φροντίδα των μαλλιών

Καθώς οι ορμόνες αλλάζουν, τα μαλλιά του έφηβου παιδιού σας μπορεί να γίνουν πιο λιπαρά και μπορεί να χρειάζεται να τα λούζει πιο συχνά από ό,τι παλιά.

Μια σταθερή καθημερινή ρουτίνα ντουζ είναι χρήσιμη. Ένα μπάνιο πριν τον ύπνο θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή ειδικά εάν το παιδί σας ασχολείται με αθλήματα και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Δυσάρεστη οσμή εφήβων: Πώς θα κάνετε το δωμάτιό τους να μοσχοβολάει

2. Στοματική υγιεινή

Το έφηβο παιδί σας μπορεί τώρα να φορά μασελάκια ή σιδεράκια, οπότε η οδοντιατρική φροντίδα μπορεί να γίνει λίγο διαφορετική. Ένα γρήγορο τρίλεπτο βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα δεν είναι πλέον αρκετό.

Το οδοντικό νήμα ανάμεσα στα σιδεράκια είναι απαραίτητο, επειδή κανείς δεν θέλει ένα στόμα γεμάτο κοιλότητες μόλις βγουν τα σιδεράκια αλλά και οι τροφές που έχουν κολλήσει ανάμεσα στα σύρματα μπορεί να οδηγήσουν σε κακή αναπνοή.

Με ολιγόλεπτη μουσική ή παρακολουθώντας ένα σύντομο βίντεο στο Youtube, μπορεί να βοηθήσει τον έφηβό σας να βαρεθεί λιγότερο καθώς βουρτίζει τα δόντια του.

3. Αποσμητικό

Ένα από τα πρώτα σημάδια της εφηβείας μπορεί να είναι ο αυξημένος ιδρώτας και η κακοσμία.

Είναι καλή ιδέα να του/της κάνετε δώρο ένα αποσμητικό , ώστε να συνηθίσει να το χρησιμοποιεί πριν η οσμή γίνει πρόβλημα.

Εφηβεία και υγιεινή γεννητικών οργάνων

4. Φροντίδα προσώπου

Η εφηβική ηλικία είναι η στιγμή που πρέπει να εισαγάγετε το πλύσιμο του προσώπου δύο φορές την ημέρα και την απαραίτητη ενυδάτωση.

Θέλετε να διατηρήσετε τη φροντίδα του δέρματος του μικρού σας όσο το δυνατόν πιο ήπια για να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Επίσης, κρατήστε την απλή, αλλιώς δεν θα μπορέσει να την ακολουθήσει.

Συμβουλή: Η πρωινή ενυδατική κρέμα θα πρέπει να περιέχει δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30.

5. Ξύρισμα

Το ξύρισμα είναι, φυσικά, προσωπική επιλογή και όχι αναγκαιότητα.

Καθώς ο έφηβος σας αρχίζει να αποκτά περισσότερες τρίχες στο σώμα, μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει να αρχίσει να ξυρίζεται, και αυτό είναι προσωπική του επιλογή.

Το ξύρισμα απαιτεί συζήτηση και επίδειξη των σωστών τεχνικών.

6. Προϊόντα περιόδου

Στην εφηβεία - ίσως και στην προ-εφηβεία πια- τα κορίτσια αρχίζουν να έχουν περίοδο.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές για προϊόντα περιόδου από ό,τι παλαιότερα- εκτός από τα ταμπόν και τις σερβιέτες, υπάρχουν κύπελλα περιόδου, ακόμη και εσώρουχα περιόδου.

Περίοδος και αθλητισμός: Επιτρέπεται η γυμναστική; Οφέλη και ασκήσεις που πρέπει να αποφύγετε

7. Φροντίδα νυχιών

Εκτός από το να πλένουν πάντα σχολαστικά τα χέρια τους , οι έφηβοι πρέπει να μάθουν να φροντίζουν και τα νύχια τους. Το κόψιμο των νυχιών, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν εστία ανάπτυξης μικροβίων, αν δεν τα φροντίζουν, είναι απαραίτητο τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια.

Ένα δώρο με ένα απλό σετ μανικιούρ θα τους δώσει όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να διατηρούν τα νύχια τους καθαρά και απαλλαγμένα από μικρόβια.

Γιατί η προσωπική υγιεινή είναι σημαντική

Η προσωπική υγιεινή είναι, ουσιαστικά, ο τρόπος με τον οποίο φροντίζουμε το σώμα μας. Από το πλύσιμο των χεριών μέχρι το βούρτσισμα των δοντιών και όχι μόνο.

Η ρουτίνα μιας προσωπικής υγιεινής είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς λόγους όπως η πρόληψη της τερηδόνας, της οσμής του σώματος και των δερματικών προβλημάτων.

Η έναρξη ακόμη και πριν από την έναρξη της εφηβείας, η οποία μπορεί να είναι οπουδήποτε από την ηλικία των 8 έως 14 ετών, θα βοηθήσει τους εφήβους να προετοιμαστούν για το άμεσο μέλλον.

Υπενθυμίστε τους ότι πρόκειται για την απλή ανθρώπινη βιολογία και ότι όλος ο κόσμος (ακόμη και εσείς) αντιμετωπίζει θέματα υγιεινής . Ποιος δεν έχει ξεχάσει μια φορά να βάλει αποσμητικό;

Πηγή: reviewed.usatoday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved