Πώς να κόψετε σωστά τα νύχια του μωρού σας

Έχοντας τα σωστά εργαλεία και με αυτές  τις συμβουλές θα καταφέρετε να διατηρήσετε τα μικροσκοπικά αυτά νύχια περιποιημένα.

Πώς να κόψετε σωστά τα νύχια του μωρού σας
Bigstock

Ακριβώς όπως και τα υπόλοιπα, τα νύχια του μικρού σας αναπτύσσονται από πριν γεννηθεί, οπότε μπορεί κάλλιστα να είναι έτοιμο για ένα «μανικιούρ» την πρώτη εβδομάδα της ζωής του.

Το να έχετε ένα ψαλίδι οπουδήποτε κοντά στα μικροσκοπικά δαχτυλάκια του μωρού σας μπορεί να σας τρομάζει, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει, καθώς τα νύχια του μπορεί να είναι πιο μαλακά και εύκαμπτα από τα δικά σας, αλλά είναι επίσης αρκετά αιχμηρά ώστε το μωρό σας να γρατζουνιστεί, ειδικά γύρω από το πρόσωπο .

Επιπλέον, τα μικρόβια έχουν την τάση να φωλιάζουν ανάμεσα στα νυχάκια και το δέρμα. Αν το μωρό βάζει τα δάχτυλά του στο στόμα ή στη μύτη μπορεί να πάθει στοματίτιδα ή ρινίτιδα.

Πώς θα καταφέρω να κόψω τα νύχια του μωρού

Χρησιμοποιήστε ειδικό ψαλίδι για βρέφη με στρογγυλεμένες άκρες. Μερικά, μάλιστα, έχουν ενσωματωμένους μεγεθυντικούς φακούς για να σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερη εικόνα. Ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές:

  • Κρατήστε το δάχτυλο του μωρού σας, πιέζοντας το προς τα κάτω και μακριά από το νύχι.
  • Κόψτε απαλά ακολουθώντας τη φυσική καμπύλη του νυχιού, προσέχοντας να μην πάτε πολύ βαθιά.
  • Όσον αφορά στα δάχτυλα των ποδιών, κόβετε τα νύχια σε ευθεία γραμμή. Τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν πιο αργά και επομένως απαιτούν λιγότερη φροντίδα.
  • Ίσως είναι ευκολότερο να κόβετε τα νύχια του μωρού σας όταν κοιμάται.
  • Πάρτε μια κουδουνίστρα , βάλτε του μουσική, τραγουδήστε του, κάντε του αστείες γκριμάτσες για να του αποσπάσετε την προσοχή.

Τι πρέπει να κάνω αν κόψω δέρμα από το δάχτυλο

Προσπαθήστε να μην ανησυχήσετε, έαν βγει αίμα. Απλώς μην τοποθετήσετε επίδεσμο στην περιοχή (αν αποκολληθεί, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο πνιγμού ). Αντ' αυτού, ασκήστε απαλή πίεση με ένα καθαρό και χωρίς χνούδια πανί ή γάζα, και η αιμορραγία θα σταματήσει σύντομα.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved