Πρέπει να αφήνετε το μωρό σας μόνο του στην κούνια;

Πότε και πώς είναι ασφαλές να αφήσετε το μωρό σας μόνο του στην κούνια του.

Πρέπει να αφήνετε το μωρό σας μόνο του στην κούνια;
Bigstock

Η ερώτηση του αν πρέπει ένα μωρό να μένει μόνο του στην κούνια είναι ένα από τα πιο συχνά ζητήματα που απασχολούν τους γονείς, ειδικά τους νέους. Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει πολλές πτυχές που σχετίζονται με την ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξή του.

1. Ασφάλεια μωρού

Η ασφάλεια του μωρού είναι η πρώτη και σημαντικότερη ανησυχία όταν το αφήνετε μόνο του στην κούνια του. Ο Αμερικανικός Σύλλογος Παιδιατρικής (AAP) προτείνει τα μωρά να κοιμούνται σε ασφαλές περιβάλλον για να μειωθούν οι κίνδυνοι από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS). Αυτό σημαίνει ότι η κούνια δεν πρέπει να έχει μαξιλάρια, παιχνίδια ή οποιοδήποτε μαλακό υλικό που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ασφυξίας . Επιπλέον, η θέση του μωρού στον ύπνο πρέπει να πάντα η ύπτια θέση.

2. Ανάπτυξη και ρουτίνα ύπνου

Η δημιουργία μιας συνεπούς ρουτίνας ύπνου μπορεί να βοηθήσει το μωρό να αναπτύξει υγιείς συνήθειες ύπνου. Αφήνοντάς το μόνο του στην κούνια του για σύντομες χρονικές περιόδους μπορεί να το βοηθήσει να μάθει να «αυτοκαταπραΰνεται» και να κοιμάται μόνο του, μια ικανότητα που είναι σημαντική για την ανάπτυξή του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην αφήνουν το μωρό μόνο του για πολλή ώρα, ειδικά όταν είναι πολύ μικρό .

Λατρεύω αυτό το κρεβατάκι και όλα όσα σηματοδοτεί

Αδέρφια κλαίνε που λένε «αντίο» στην κούνια τους

3. Αντίκτυπος στην σχέση μαμάς-παιδιού

Το να αφήνετε το μωρό στην κούνια μόνο του μπορεί επηρεάσει τη συναισθηματική του υγεία. Τα μωρά χρειάζονται να νιώθουν ασφαλή και άνετα. Δεδομένου αυτού, οι γονείς πρέπει να παρέχουν ένα «ζεστό» περιβάλλον. Ο αντίκτυπος της παραμονής του μωρού στην κούνια μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα απόρριψης.

4. Επίβλεψη και αλληλεπίδραση

Η παρακολούθηση του μωρού κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι εξαιρετικά σημαντική. Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνιτορ για ενδοεπικοινωνία προκειμένου να παρακολουθούν το μωρό τους από άλλο δωμάτιο , διασφαλίζοντας έτσι ότι είναι ασφαλές χωρίς να χρειάζεται να είναι συνεχώς στο υπνοδωμάτιό τους.

5. Σύνδρομο εγκατάλειψης και συνήθειες ύπνου

Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά εάν το αφήσετε για πολλή ώρα μόνο του στην κούνια . Οι γονείς θα πρέπει να προσαρμόζουν τη στρατηγική τους σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού και να επικοινωνούν με την/τον παιδίατρο για περαιτέρω συμβουλές.

5 συμβουλές για να κοιμάται το μωρό στην κούνια με ασφάλεια

moro-se-kounia-(2).jpg

Συμπέρασμα

Η απόφαση να αφήσετε το μωρό σας μόνο του στην κούνια του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών ασφαλείας , της ανάπτυξης του μωρού και των οικογενειακών αναγκών.

Όπως με κάθε πτυχή της γονικής φροντίδας, η επικοινωνία με επαγγελματίες υγείας θα σας βοηθήσει να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved