Δύο έξυπνες ιδέες για να απασχολήσετε τα μικρά παιδιά στο σπίτι

Εύκολες και διασκεδαστικές δραστηριότητες για το νήπιο παιδί σας που προτείνει μια μαμά. 

Δύο έξυπνες ιδέες για να απασχολήσετε τα μικρά παιδιά στο σπίτι
Bigstock

Τα νήπια βαριούνται γρήγορα. Γι΄αυτό αναζητούν νέα ερεθίσματα ή δραστηριότητες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να είστε δημιουργικοί ώστε τις ώρες που είναι στο σπίτι να παίζουν χωρίς να γκρινιάζουν ή να τρέχουν από πίσω σας.

Μια μαμά νηπίου σκέφτηκε ότι θα ήταν χρήσιμο να μοιραστεί μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram ορισμένες ιδέες της, προκειμένου να βοηθήσει κι άλλες μαμάδες που αναζητούν τρόπους απασχόλησης των μικρών παιδιών τους.

Εμείς επιλέξαμε δύο από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε:

Αυτοσχέδιο πάρκινγκ

Είναι τόσο απλό να το φτιάξετε που θα εκπλαγείτε πώς δεν το είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κολλήσετε στο πλακάκι ή στο παρκέ ταινίες φτιάχνοντας ένα αυτοσχέδιο πάρκινγκ. Το νηπιάκι σας θα πρέπει να παρκάρει τα αυτοκινητάκια του ξεχωριστά σε κάθε θέση. Αντίστοιχα, αν έχετε κορίτσι, μπορεί να βάζει τις κούκλες του ή τα αγαπημένα του ζωάκια ξεχωριστά σε κάθε θέση. Το νηπιάκι σας θα περάσει αρκετό χρόνο τακτοποιώντας τα παιχνίδια του στο πάρκινγκ.

https://www.instagram.com/reel/C3seenxL9fw/

Αυτοσχέδια γέφυρα

Πάρτε ένα μεγάλο κουτί αποθήκευσης παιχνιδιών ή ένα χαρτόκουτο και κολλήστε ταινίες ( να είναι παράλληλες μεταξύ τους) σε διάφορα χρώματα. Δώστε στο παιδί σας πολύχρωμα ξυλάκια χειροτεχνίας και ζητήστε να τα στερεώσει πάνω στις ταινίες. Για να το κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον, πείτε του να συνδυάσει το χρώμα της ταινίας με το ξυλάκι. Στόχος είναι να μην πέφτουν από την...γέφυρα τα ξυλάκια.

https://www.instagram.com/reel/C3nU6P6rVWf/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved