Ξεπεράστε τα «πρέπει» και απολαύστε τη μητρότητα

Φροντίστε τον εαυτό σας και απαλλαγείτε από τα «πρέπει» .

Μία Μαμά
Ξεπεράστε τα «πρέπει» και απολαύστε τη μητρότητα
Bigstock

Συμβαίνει σε όλους, έτσι δεν είναι;

Νιώθουμε ενοχές για το τι «πρέπει» να κάνουμε αντί να εστιάζουμε σε όλα τα πράγματα που στην πραγματικότητα κάνουμε.

Ας είμαστε ειλικρινείς με τη μητρότητα: δεν είναι τόσο εύκολη

Σωστά; Ξέρετε όμως ποια ΠΡΕΠΕΙ να ασχολείται περισσότερο με τον εαυτό της; Η μητέρα.

Μαθαίνει η γυναίκα ότι είναι έγκυος; Μάλλον ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει να πίνει κρασί (LOL, αστειεύομαι, πρέπει να σταματήσει το κρασί,) θα πρέπει να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό, θα πρέπει να θηλάσει, θα πρέπει να κοιμάται μαζί με το μωρό (ή όχι δεν πρέπει να κοιμάται μαζί του), θα πρέπει να αντλεί γάλα καθημερινά, θα πρέπει να …

Επίσης, θα έπρεπε να είχε χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης μέχρι τώρα, να είχε ξαναβρεί στους ρυθμούς της.

Κυριολεκτικά τα «πρέπει» δεν σταματούν ποτέ.

Και μετά όσο μεγαλώνει το μωρό, απλά χειροτερεύει η κατάσταση.

ΕΠΡΕΠΕ να είχε εισάγει στερεά τροφή μέχρι τώρα, θα έπρεπε να είχε κάνει τον απογαλακτισμό νωρίτερα, θα έπρεπε να είχε μια διαφορετική αισθητηριακή δραστηριότητα κάθε μέρα.

Το μωρό ΕΠΡΕΠΕ να μπουσουλάει ή να περπατάει, έπρεπε να ετοιμάζει υγιεινά γεύματα καθημερινά με τροφές κομμένες σε σχήματα ώστε το παιδί να τρέφεται σωστά και να μην τις βαριέται.

Μαμά, πάρε μια βαθιά ανάσα

Και φυσικά μέσα σε όλα αυτά, η μαμά πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά, να προσφέρει στην οικογένειά της, να τα προλαβαίνει όλα και να έχει ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι.

Θα έπρεπε, θα έπρεπε, θα έπρεπε. Αλλά δεν τα κάνει όλα αυτά.

Στην πραγματικότητα, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε; Να σταματήσετε να σκέφτεστε τα ΠΡΕΠΕΙ και να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας.

Κοιτάξτε γύρω σας κι όλα τα επιτεύγματά σας. Τα παιδιά σας είναι υγιή κι ευτυχισμένα; Ναι. Έχουν ένα ασφαλές μέρος για να μένουν; Ναι. Έχουν μια μητέρα που τα αγαπά άνευ όρων, παρόλο που είναι κουρασμένη; Ναι. Τρέφονται σωστά; Ναι. Τρώνε λιχουδιές; Ναι.

Μαθαίνοντας να είμαι μητέρα

Κάνετε περισσότερα από όσα νομίζετε. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες μαμάδες που φαίνεται ότι «τα έχουν όλα» ή «τα κάνουν όλα» γιατί το πιθανότερο είναι ότι αναγκάζονται να αφήσουν στην άκρη κάτι άλλο.

Είμαστε οι χειρότεροι επικριτές του εαυτού μας, οπότε να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας. Η δουλειά που κάνετε είναι καταπληκτική και ακριβώς αυτό χρειάζεται η οικογένειά σας.

Ελεύθερη απόδοση από honestmomblog.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved