10+1 καλοκαιρινές δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για κατασκευές, πειράματα και βόλτες εντός Αττικής.

10+1 καλοκαιρινές δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μπορεί να είναι ακόμα Τετάρτη αλλά ίσως θέλετε να προγραμματίσετε μία κοντινή εξόρμηση για το Σαββατοκύριακο που πλησιάζει. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο έχουμε συγκεντρώσει τις παρακάτω προτάσεις για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε το Σαββατοκύριακο .

Εάν έχετε ήδη πάει τις καλοκαιρινές σας διακοπές ή έχετε ακόμα καιρό μέχρι να φύγετε, ιδού μερικοί τρόποι να περάσετε εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά.

Κατασκευές

1. Καλοκαιρινές κατασκευές με σφουγγάρια

kataskeves-me-sfouggari.jpg

Οι κατασκευές και οι χειροτεχνίες είναι πάντα μια καλή λύση ειδικά για τα καλοκαιρινά μεσημέρια ή απογεύματα που τα παιδιά αρνούνται να κοιμηθούν και εσείς θέλετε να μην κάνουν θόρυβο. Μία κατεξοχήν καλοκαιρινή κατασκευή που μπορείτε να κάνετε είναι με σφουγγάρια. Είναι φθηνά, κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και τα παιδιά μπορούν να τα αξιοποιήσουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Δείτε εδώ τι μπορείτε να φτιάξετε με σφουγγάρια και λίγα ακόμα υλικά.

2. Γοργόνες από χαρτόνι και αυγοθήκες

4 διασκεδαστικά (και ασφαλή) παιχνίδια για παιδιά στην πισίνα

augothiki.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / ecocraftkids

Ακόμα μία καλοκαιρινή κατασκευή που είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιάσει τα μικρά σας. Φτιάξτε μικρές γοργόνες με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι όπως χαρτόνια και χάρτινες αυγοθήκες. Η διαδικασία είναι απλή και μπορείτε να πειραματιστείτε με τα σχέδια και τους διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς. Δείτε εδώ τι θα χρειαστείτε και αναλυτικά τα βήματα.

8 διασκεδαστικές καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά και μπαμπάδες

3. Καλοκαιρινές κατασκευές origami

xeirotexnies-kalokairines-origami.jpg

Λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής τους, οι κατασκευές origami θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Επίσης ο βαθμός δυσκολίας τους κυμαίνεται από τις πολύ εύκολες που μπορούν να κάνουν ακόμα και τα παιδιά μικρότερης ηλικίας μέχρι τις πιο σύνθετες που είναι βέβαια και πιο εντυπωσιακές.

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει κατασκευές εύκολες και λίγο πιο δύσκολες εμπνευσμένες από το καλοκαίρι.

Πειράματα

4. Πείραμα φυσικής με τρία υλικά

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα, το ίδιο και οι γονείς. Ο λόγος; Είναι μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για να απασχολήσουμε τα παιδιά στο σπίτι , είναι ωφέλιμη, εκπαιδευτική και στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται απλά και λίγα υλικά.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα εύκολο πείραμα φυσικής για το οποίο θα χρειαστείτε τα εξής τρία υλικά: νερό, γυάλινα ποτήρια και χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Μαγειρική

5. Εύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Καλοκαιρινή χειροτεχνία για παιδιά άνω των 3 ετών: Χταπόδι με ξυλάκια και χάντρες

gliko-me-friganies.jpg

Τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι. Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και μυήστε τα στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Βοηθήστε τα να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα βανίλια.

Η συνταγή αναλυτικά εδώ.

6. Καλοκαιρινά cupcakes

https://www.instagram.com/reel/Cr3mTZZr16F/

Εάν ακόμα δεν έχετε φύγει διακοπές και ψάχνετε τρόπους να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι, μπείτε μαζί στην κουζίνα και δημιουργήστε παρέα. Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο; Καλοκαιρινά cupcakes.

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε και ιδέες να τα διακοσμήσετε εδώ.

Έξοδος

7. Θερινό σινεμά

Υπάρχει καλύτερη έξοδος από το να δείτε ταινία με τα παιδιά σε θερινό σινεμά; Σας λέμε χωρίς αμφιβολία, όχι. Εκτός από τα γνωστά θερινά σινεμά στο Θησείο, το Ζάππειο, στο Φλοίσβο, μπορείτε να βρείτε κι σε άλλες γειτονιές κοντά στο σπίτι σας. Επίσης, αρκετοί δήμοι οργανώνουν βραδιές κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πέντε μονοήμερες εκδρομές για μπάνιο κοντά στην Αθήνα με παιδιά

8. Εξόρμηση σε κοντινές παραλίες

Ετοιμάστε την τσάντα θαλάσσης, βάλτε αντηλιακό και επιλέξτε μία από τις πολλές παραλίες της Αττικής για το πρωινό ή απογευματινό σας μπάνιο.

Ενδεικτικά σας προτείνουμε μερικές παραλίες :

  • Σχοινιάς στον Μαραθώνα
  • Ζούμπερι στη Νέα Μάκρη
  • Άγιος Δημήτριος στα Καλύβια
  • Λεγραινά στην ακτή του Σαρωνικού
  • Βρωμοπούσι ή Καλοπήγαδο στην Κερατέα
  • Πόρτο Εννιά στην Κερατέα
  • Θυμάρι στην Παλαιά Φωκαία
  • Χάρακας στο Σούνιο
  • ΚΑΠΕ στο Σούνιο
  • Μικρό και Μεγάλο Σέσι στο Γραμματικό
  • Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη

Παιχνίδια στο σπίτι

9. Δροσιστικά παιχνίδια με νερό

drastiriotites-me-nero.jpg

Δροσιστείτε στο σπίτι παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια με νερό στην αυλή ή το μπαλκόνι σας. Κυνηγητό με νεροπίστολα, πειράματα με νερό και πόσα ακόμα. Δείτε ιδέες στο άρθρο μας εδώ.

Messy play: Γιατί τα παιδιά αγαπούν να παίζουν με τη λάσπη

10. Ζωγραφική με βότσαλα και πέτρες

Kids Summer Cinemas - Τα οφέλη για την ψυχική υγεία (+λίστα με τα θερινά σινεμά της Αθήνας)

9463bd37-zografiki-se-petres-final.jpg

Πώς θα πάτε τη ζωγραφική ένα βήμα παραπέρα; Χρησιμοποιώντας τις πέτρες ως καμβά. Μαζέψτε πέτρες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα ζωγραφίστε πάνω σε αυτές ό,τι σχέδια θέλετε, από ζωάκια και σπιτάκια μέχρι πιο περίπλοκα σχέδια για μεγαλύτερα παιδιά.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Ακρυλικά χρώματα
  • Πινέλο
  • Παλιές εφημερίδες
  • Μολύβι
  • Πέτρες σε διάφορα μεγέθη

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αναλυτικά εδώ.

11. Ζωγραφική με παγάκια

zografiki-me-pagakia.jpg

Κι όμως, μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε τα δικά σας χρωματιστά παγάκια και με αυτά να φτιάξετε τις δημιουργίες σας στο χαρτί . Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι κατάλληλη για μικρά και μεγάλα παιδιά και σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Δείτε τη διαδικασία εδώ.

Πρώτη δημοσίευση 18/08/2023, ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved