Γιατί τα παιδιά λατρεύουν ό,τι έχει να κάνει με το Διάστημα;

Το διάστημα προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στα παιδιά, καθώς τα ελκύει το άγνωστο.

Γιατί τα παιδιά λατρεύουν ό,τι έχει να κάνει με το Διάστημα;

Ο κόσμος του διαστήματος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για πολλά παιδιά. Μέσα από ταινίες, παιχνίδια, βιβλία και εικόνες, τα μικρά παιδιά γνωρίζουν τα πάντα για το σύμπαν: Το ηλιακό σύστημα , τους γαλαξίες, τα αστέρια και πολλά άλλα.

Επίσης, πολλά μικρά παιδάκια ισχυρίζονται ότι θα ήθελαν να γίνουν αστροναύτες ως ενήλικες. Τι είναι όμως τόσο ιδιαίτερο στο Διάστημα που προκαλεί τόσο θαυμασμό; Γιατί τόσα πολλά παιδιά έχουν την επιθυμία να ταξιδέψουν στο διάστημα;

Ο συναρπαστικός κόσμος του διαστήματος

Ο διαστημικός κόσμος έχει μια επιπλέον γοητεία από τον πλανήτη Γη: Την ανεξήγητη απεραντοσύνη του, τα άπειρα χρώματά του σε μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις, την εντυπωσιακή φωτεινότητά του ή ίσως την περιορισμένη πρόσβασή του.

Το θέμα είναι ότι όλα όσα σχετίζονται με το διάστημα προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες . Μάλιστα, μια μελέτη του 2019 που διεξήχθη από την εταιρεία LEGO, σε συνεργασία με τον ερευνητικό όμιλο Harris Poll , υποστηρίζει πως το 86% μιας ομάδας παιδιών ηλικίας 8 έως 12 ετών ενδιαφέρεται για την εξερεύνηση του διαστήματος, ενώ το 90% θα ήθελε να μάθει περισσότερα για το σύμπαν. Παράλληλα, το να είσαι αστροναύτης είναι ένα επάγγελμα που πολλά παιδιά οραματίζονται.

Δραστηριότητες για παιδιά που λατρεύουν το διάστημα

Πολλά ερωτήματα, ελάχιστη σιγουριά

Η διαρκής περιέργεια των παιδιών εκφράζεται κυρίως μεταξύ των ηλικιών τριών έως και πέντε. Η συνεχής ερώτηση που λογικά ακούτε είναι «γιατί;»

«Τα ερωτήματα που τίθενται επιτρέπουν στα παιδιά να συσχετιστούν και να μάθουν για το σύμπαν του οποίου αποτελούν μέρος, αποτελώντας έτσι μια ανεξάντλητη πηγή μάθησης», Mario Andrés Candelas

Συχνά, τα μικρά παιδιά κάνουν πολύπλοκες ερωτήσεις που σας αιφνιδιάζουν και αγνοείτε εντελώς τις επιστημονικές απαντήσεις τους. Ορισμένοι ενήλικες νιώθουν περίεργα λόγω της αδυναμίας τους να δώσουν στα παιδιά τους μια ακριβή απάντηση. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα , καθώς είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς τα πάντα, ούτε οι ερωτήσεις των μικρών παιδιών πρέπει να απαντώνται αμέσως.

Τρεις κατασκευές για παιδιά που λατρεύουν το διάστημα (vids)

Τι ρωτούν συνήθως τα παιδιά για το διάστημα

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά για το διάστημα είναι οι εξής

  • Γιατί με ακολουθεί το φεγγάρι;
  • Πού τελειώνει ο ουρανός;
  • Πού τελειώνει το σύμπαν;
  • Γιατί δεν πέφτουν τα αστέρια ;
  • Γιατί δεν πέφτουμε αν η Γη κινείται;
  • Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;
  • Υπάρχουν εξωγήινοι;

Ενώ ορισμένα από αυτά τα ερωτήματα έχουν επιστημονικές απαντήσεις, υπάρχουν άλλα που είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Αλλά τα παιδιά επιμένουν να επαναλαμβάνουν αυτές τις ερωτήσεις ξανά και ξανά, και οι ενήλικες δεν είναι πάντα έτοιμοι να απαντήσουν.

Στον κόσμο του διαστήματος, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλεί την περιέργεια και προσελκύει την προσοχή των παιδιών.

Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο με φωσφορούχα αστέρια - Τα παιδιά θα ξετρελαθούν

Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι πάνω απ' όλα το άγνωστο

Πολλές από τις πληροφορίες που έχουμε εμείς οι άνθρωποι για το διάστημα, τις γνωρίζουμε χάρη στη NASA , την διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, η οποία ιδρύθηκε το 1958 με στόχο την εξερεύνηση του διαστήματος, την αεροναυτική και τη μελέτη του περιβάλλοντος της Γης.

Κάθε τόσο, μας εκπλήσσουν οι ανακαλύψεις της. Όμως, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν γνωρίζουμε και τέτοια μυστήρια προκαλούν μεγάλη περιέργεια στα παιδιά.

Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά αγαπούν να εξερευνούν νέα μέρη και αντικείμενα. Ως εκ τούτου, το άγνωστο κεντρίζει το ενδιαφέρον τους. Για το λόγο αυτό, το συμπεριλαμβάνουν το Διάστημα στα παιχνίδια τους, στις κατασκευές τους, ακόμα και στους τοίχους του υπνοδωματίου τους.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved