Μακαρονάδα με πέστο βασιλικού - Καλοκαιρινή συνταγή έτοιμη σε λίγα λεπτά

Mamatsita
Μακαρονάδα με πέστο βασιλικού - Καλοκαιρινή συνταγή έτοιμη σε λίγα λεπτά

Η πιο μυρωδάτη μακαρονάδα του καλοκαιριού είναι αυτή.

Μακαρονάδα με πέστο βασιλικό! Η νούμερο ένα στη λίστα μου καλοκαιρινή μακαρονάδα. Αν έχεις αγοράσει το βιβλίο μου “Μαγειρεύω Εποχές” τότε σίγουρα θα έχεις δει αυτή τη συνταγή στην καλοκαιρινή ενότητα στην σελίδα 180.

Αν δεν το έχεις όμως, (γιατί δεν το έχεις;) τότε δεν έχεις διαβάσει την ιστορία που προηγείται της συνταγής και που περιγράφει πόσο πολύ αγαπούσε η μαμά μου τον βασιλικό και πως γέμιζε με γλάστρες το μπαλκόνι της.

“Θυμάμαι πως όταν τους πότιζε, χάιδευε τα φύλλα τους και σιγοτραγουδούσε το
“βασιλικός θα γίνω στο παραθύρι σου…”.

Κι αυτοί σαν να της απαντούσαν, μοσχοβόλαγαν όλη τη βεράντα. Έκοβε μόνο τις κορυφές τους “για να φουντώσουν κι άλλο” μου έλεγε. Τις τύλιγε σε μια χαρτοπετσέτα και τις έβαζε στην τσάντα της που έπαιρνε για τη δουλειά. Μετά θα έμπαιναν στην τσέπη της ρόμπας της και κατά τη διάρκεια της βάρδιας της, η χαρτοπετσέτα θα άνοιγε αρκετά συχνά. Έτριβε τα δάχτυλά της για λίγα δευτερόλεπτα στις κομμένες κορφές κι ύστερα έπαιρνε βαθιές ανάσες από την μυρωδιά τους. Όταν την ρώτησα γιατί το κάνει αυτό, μου απάντησε
“κάνει την δουλειά μου κάπως πιο ευχάριστη”.
Η μαμά μου για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής της ήταν νοσοκόμα.”

Σε αντίθεση με μένα, η μαμά μου δεν χρησιμοποιούσε τον βασιλικό στις καλοκαιρινές της συνταγές.

Αν δεν έχεις φτιάξει μέχρι τώρα το δικό σου, χειροποίητο πέστο βασιλικού, τώρα που είναι για λίγο ακόμα καλοκαίρι, δοκίμασε το με πλατύφυλλο βασιλικό για εντονότερη γεύση κι άρωμα.

Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή, φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.

#mamatsita
#TaKalokairinaMou

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να με ακολουθήσετε στο Instagram και το YouTube.

Υλικά

Για τα μακαρόνια:

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι

Για το πέστο:

  • 3 κούπες φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1/2 κούπα κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα παρμεζάνα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

Βήματα

  • Ξεκινώ βράζοντας τα σπαγγέτι ι al dente σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
  • Λίγο πριν σουρώσω τα μακαρόνια κρατώ 1/2 κούπα από το νερό του βρασμού τους.
  • Πλένω με τρεχούμενο νερό τα φυλλαράκια του βασιλικού και τα στεγνώνω σκουπίζοντας τα καλά ταμποναριστά με μια πετσέτα κουζίνας.
  • Στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υλικά για το πέστο στον πολυκόφτη και τα αλέθω μέχρι να πάρω ένα παχύρευστο πέστο βασιλικού.
  • Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνω και προσθέτω το πέστο βασιλικού καθώς και την μισή κούπα που κράτησα από το νερό του βρασμού τους.
  • Ανακατεύω καλά τα ζυμαρικά και σερβίρω.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved