Ένα εύκολο, γρήγορο και αφράτο κέικ που μπορείτε να φτιάξετε για όλη την οικογένεια.
Ένα κέικ μπορεί να φέρει την οικογένεια πιο κοντά, έτσι δεν είναι; Τι; Όχι; Όσοι απαντήσατε όχι, μάλλον ψεύδεστε, γιατί δεν υπάρχει παιδί και ενήλικας που να μην έχει τρέξει στην κουζίνα, δίπλα από τη μαμά ή τη γιαγιά για να βουτήξει το χέρι μέσα στο μπολ με τη ζύμη για το κέικ. Όσο για το άρωμα; Αυτό δεν τραβά μόνο την οικογένεια στην κουζίνα αλλά και όλη τη γειτονιά.
Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε το πιο αφράτο δίχρωμο κέικ σε τετράγωνο ταψί κουζίνας.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού γάλα
- 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
Βήματα
-
Σε ένα μίξερ βάλτε τα αβγά, τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά.
-
Προσθέστε το γάλα, το ηλιέλαιο, τις βανίλιες και συνεχίστε το ανακάτεμα με το μίξερ.
-
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε με καλά με μια μαρίζ.
-
Σε ένα τετράγωνο ταψί που θα έχετε βουτυρώσει καλά βάλτε το μισό μείγμα που έχετε στο μπολ.
-
Στο υπόλοιπο μισό που θα μείνει στο μπολ, ανακατέψτε το κακάο.
-
Έπειτα ρίξτε το μείγμα με το κακάο επάνω από το βανιλένιο μείγμα και με ένα ξυλάκι για σουβλάκια (δείτε στο βίντεο πώς) κάντε σχέδια.
-
Ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί καλά. (δοκιμάστε με ένα μαχαίρι για να δείτε αν είναι καλά ψημένο πριν το βγάλετε από τον φούρνο)