Κέικ λεμονιού με γλάσο στο πυρέξ

Κέικ λεμονιού με γλάσο στο πυρέξ
Photo by ferah_kitchen on Instagram

Έχετε ένα ορθογώνιο πυρέξ; Τότε φτιάξτε αυτό το αφράτο κέικ λεμονιού και θα μας θυμηθείτε.

Κυριακή σήμερα και ήρθε η ώρα για να φτιάξετε ένα μυρωδάτο κέικ λεμονιού για εσάς και την οικογένειά σας. Ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή για να πάρουν τα παιδιά σας μαζί τους στο σχολείο την εβδομάδα που μας έρχεται.

Τα υλικά είναι απλά το ίδιο και η παρασκευή του. Παρακάτω θα δείτε μερικές φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδικασία.

https://www.instagram.com/p/CWdHGK-N89W

Προετοιμασία: 30'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

για το κέικ

  • 4 αυγά (3 αν είναι μεγάλα)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 300-350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Χυμό από μισό λεμόνι

για το γλάσο

  • 1 μεγάλο φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Βήματα

  • Πρώτα από όλα, βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  • Προσθέστε το γάλα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού, τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
  • Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα και αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρέξ που θα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει πάρα πολύ καλά. (μπορείτε να βάλετε και λαδόκολλα αν θέλετε)
  • Ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σημείωση: 30 λεπτά είναι τα ιδανικά. Επειδή φούρνος με φούρνο διαφέρει κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα πριν βγάλετε το κέικ από τον φούρνο.
  • Για το γλάσο, ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Περιχύστε το κέικ που έχει κρυώσει και αν θέλετε διακοσμήστε με μικρές λεπτές φέτες λεμονιού.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved