Καφές μέσα στο κέικ; Και όμως, όλες οι μαμάδες θα το λατρέψουν.
Οι περισσότερες μαμάδες όταν μπαίνουν στην κουζίνα για να φτιάξουν κέικ, το φτιάχνουν αποκλειστικά για να ευχαριστήσουν τα μικρά τους. Το ξύσμα και ο χυμός πορτοκαλιού μοσχοβολάνε στο σπίτι και τα μικρά βουτούν το δάχτυλο στο μπολ για να δοκιμάσουν το μείγμα.
Σήμερα θα ευχαριστήσουμε τους γευστικούς κάλυκες της μαμάς, μιας και αυτό το κέικ περιέχει καφέ. Ναι, ναι μπορούν να το φάνε και τα μικρά, μιας και η γεύση θα θυμίζει τιραμισού, όμως σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο της μανούλας.
Προετοιμασία: 15'
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κ.τ.σ. στιγμιαίο καφέ
- 4 αβγά
- 2 φακελάκια ζάχαρη με βανίλια
- 180 γραμμάρια ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 3/4 κούπας σπορέλαιο
- 3/4 κούπας γάλα
- 2 κ.τ.σ. ξίδι
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 κ.τ.γ. baking powder
- 1/4 κούπας δάκρυα σοκολάτας
- προαιρετικά λιωμένη σοκολάτα και φουντούκι τριμμένο
Βήματα
-
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τον στιγμιαίο καφέ και αφήστε το στην άκρη.
-
Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα αβγά, το φακελάκι με τα φακελάκια βανίλιας ζάχαρης, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατέψτε καλά με ένα μίξερ.
-
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα και φουσκώσει, προσθέστε το σπορέλαιο σιγά-σιγά και συνεχίστε το ανακάτεμα.
-
Βάλτε έπειτα μέσα στο μείγμα, το γιαούρτι με τον καφέ που ανακατέψατε στην αρχή, το γάλα και ανακατέψτε με το μίξερ ξανά.
-
Μόλις έχετε ένα ομοιογενές μείγμα βάλτε το ξίδι, κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και ανακατέψτε απαλά με έναν αβγοδάρτη και τέλος προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας.
-
Βάλτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί για κέικ και ψήστε για περίπου 45 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
-
Μόλις κρυώσει διακοσμήστε με λιωμένη σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη.