Τρουφάκια cheesecake χωρίς ψήσιμο.
Και να που ήρθε επιτέλους αυτή η εποχή του χρόνου που το σπίτι γεμίζει με κέικ, μπισκότα, διάφορα γλυκά και τρουφάκια. Αυτά ειδικά -τα τρουφάκια- τα βρίσκει κανείς σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Με μπισκότα, χωρίς μπισκότα, με τρούφα, με κρέμα, με σοκολάτα, με καρύδα, με ξηρούς καρπούς, με χουρμάδες και γενικότερα με ό,τι υλικά λαχταρά κανείς.
Για τους λάτρεις του cheesecake υπάρχουν τρουφάκια με την αγαπημένη τους γεύση. Μάλιστα δεν χρειάζονται ψήσιμο και είναι ιδανικά για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Γιατί να φάνε ένα μεγάλο κομμάτι cheesecake όταν μπορείτε να απολαύσετε ένα μικρό στρογγυλό τρουφάκι;
Προετοιμασία: 60'
Υλικά
Για τα τρουφάκια (περίπου 20)
- 230 γραμμάρια κρέμα τυρί
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1/2 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
- 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα (ό,τι μπισκότα θέλετε)
Για την επικάλυψη
- 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα
- 1 κούπα λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Βήματα
-
Χτυπήστε με το μίξερ σε ένα μπολ την κρέμα τυρί μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα ρίξτε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα τριμμένα μπισκότα.
-
Σε μια λαδόκολλα που θα έχετε τοποθετήσει σε μια πιατέλα, τοποθετήστε τα τρουφάκια που θα πλάσετε με τα χέρια σας.
-
Αν θέλετε να τα τυλίξετε με τριμμένα μπισκότα, απλά περάστε τα από το τριμμένο μπισκότο.
-
Αν θέλετε να τα κάνετε σοκολατένια δεν έχετε παρά να τα βουτήξετε στη λιωμένη σοκολάτα.
-
Βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν (περίπου 30 λεπτά) και έπειτα βάλτε τα σε ένα μπολ με καπάκι. Μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο για πάνω από 5 μέρες.