Μια ιδιαίτερη συνταγή που θα γεμίσει ενέργεια εσάς και τα παιδιά σας.
Αν έχετε βαρεθεί τις κλασσικές συνταγές για πρωινό, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτά τα αλμυρά muffin. Σε τι διαφέρουν από τις άλλες αλμυρές συνταγές που έχετε φτιάξει στο παρελθόν; Είναι γεμιστά με ολόκληρα μελάτα αβγά.
πηγή: turkuazkitchen/instagram
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 4 αβγά
- 3/4 κούπας γιαούρτι
- 1/2 κούπα σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κ.τ.γ. baking powder
- 1/4 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
- /2 κ.τ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.τ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.τ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.τ.γ. μπούκοβο
- 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που θέλετε εσείς
- 3 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 5-6 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένα
- 1 κ.τ.σ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπα πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ψιλοκομμένες
Για τα αβγά
- 6 με 8 αβγά
- 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
Βήματα
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα αβγά μαζί με το χυμό λεμονιού και βράστε τα για 4 λεπτά. Αφαιρέστε τα, βάλτε τα σε κρύο νερό, ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ετοιμάστε το ταψάκι για muffin, βάζοντας και τα χαρτάκια ψησίματος.
-
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου και το μπούκοβο.
-
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάλτε τα 4 αβγά που αναφέρονται στην αρχή της συνταγής, το λάδι, το γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αβγά και το γιαούρτι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Προσθέστε το τυρί, το κρεμμυδάκι και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και ανακατέψτε.
-
Βάλτε το μείγμα σε μια μεγάλη σακούλα (κορνέ) περάστε στα χαρτάκια ψησίματος.
-
Αλευρώστε τα αβγά που καθαρίσατε και αφήσατε στην άκρη όπως φαίνεται και στο βίντεο.
-
Βάλτε σε κάθε χαρτάκι ψησίματος ζύμη από το κορνέ, έπειτα τοποθετήστε τα βραστά, αλευρωμένα αβγά όρθια και καλύψτε τα με τη ζύμη.
-
Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και βάλτε στον φούρνο.
-
Ψήστε για 16-18 λεπτά. Τα muffin πρέπει να έχουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
-
Αφήστε τα να κρυώσουν για 2-4 λεπτά και απολαύστε τα όσο είναι ζεστά.