Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού - Αφράτο και αρωματικό και τέλειο

Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού - Αφράτο και αρωματικό και τέλειο

Νηστίσιμο αφράτο κέικ πορτοκαλιού. Χωρίς αβγά, γάλα και βούτυρο.

Bigstock

Αυτό το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού πρέπει να το φτιάξετε asap.

Αυτό το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού είναι ό,τι καλύτερο για την περίοδο της νηστείας του Πάσχα που διανύουμε, ενώ είναι πάρα πολύ γευστικό, αφράτο και θα ξετρελάνει τα μικρά σας αγγελούδια. Plus ότι θα λερώσετε μόνο ένα μπολ.

Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με πορτοκαλένιο άρωμα μιας και φτιάχνεται με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι θα λερώσετε μόνο ένα μπολ. Βασική πληροφορία για τις μαμάδες που κάνουν δεύτερες σκέψεις πριν φτιάξουν ένα γλυκό επειδή σκέφτονται τα άπλυτα σκεύη στο νεροχύτη.

Συνταγή για κέικ πορτοκαλιού χωρίς αβγά, γάλα και βούτυρο

Συστατικά:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι χωρίς γλουτένη

Ζάχαρη: Χρησιμοποιήστε απλή κρυσταλλική ζάχαρη

Vegan γιαούρτι: Χρησιμοποιήστε με ή χωρίς γεύση βανίλιας

Έλαιο: Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο

Γάλα: Χρησιμοποιήστε γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα θέλετε εσείς

πηγή συνταγής: beplantwell.com

Υλικά

για το κέικ:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα vegan γιαούρτι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/3 γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.τ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού + λίγο ακόμη για τη διακόσμηση
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 2 κ.τ.γ. Baking Powder
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.τ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 κ.τ.γ. βανίλια
  • 1-2 κ.τ.σ. γάλα αμυγδάλου

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και ετοιμάστε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα αμυγδάλου. Ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε έπειτα το baking powder το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  • Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι ή η οδοντογλυφίδα.
  • Αφήστε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά μέσα στη φόρμα και έπειτα αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα.
  • Αφήστε να κρυώσει καλά και έπειτα φτιάξτε το γλάσο.
  • Ανακατέψτε στην κούπα που έχετε τη ζάχαρη, το γάλα αμυγδάλου, με το χυμό και τη βανίλια. Τέλος καλύψτε το κέικ σας, πασπαλίστε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved