Μπισκότα βουτύρου με μόνο 3 υλικά

Νίκη Παπανικολάου
Μπισκότα βουτύρου με μόνο 3 υλικά
Bigstock

Εύκολα, νόστιμα και μυρωδάτα μπισκότα βουτύρου με τρία υλικά. 

Γιατί να αγοράσετε μπισκότα όταν μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας και μάλιστα με ελάχιστα υλικά;

Gingerbread μπισκότα - Συνταγή με μελάσα

Και τι καλύτερη επιλογή από τα μπισκότα βουτύρου. Ξέρετε αυτά τα κλασικά και αγαπημένα, που αρέσουν στα παιδιά να «βυθίζουν» στο γάλα ή να συνοδεύετε εσείς τον καφέ σας.

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι εύκολη, έχει μόλις τρία υλικά κι όχι αυγά. Όταν δε βγουν από τον φούρνο είναι τραγανά και …βουτυράτα ( χωρίς να αφήνουν όμως στο στόμα βουτυρίλα).

Συνταγή για royal icing με παστεριωμένα αβγά (εικόνες)

Δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε, κι είναι βέβαιο ότι θα φτιάχνετε τη συγκεκριμένη συνταγή, ξανά και ξανά.

Πηγή: kirbiecravings.com

*πρώτη δημοσίευση 2/11/2023 - ανανεώθηκε

Προετοιμασία: 20'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 227 γρ. βούτυρο μαλακό και ελαφρώς λιωμένο
  • 118 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 256 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Βήματα

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170° και στρώνετε ανιτκολητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρό και να ψήσετε δύο δόσεις).
  • Σε ένα μπολ προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάτε με το μίξερ στη μέγιστη ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και αφράτο. Είναι σημαντικό ν’ αλλάξει χρώμα και να μοιάζει με άσπρη σαντιγί.
  • Προσθέστε στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας σταδιακά μόλις ενσωματωθεί πλήρως. Το μείγμα θα πρέπει να σχηματίζει μια απαλή και εύπλαστη ζύμη.
  • Μπορείτε να πλάσετε με τα χέρια τη ζύμη δίνοντας το σχήμα που θέλετε στα μπισκότα ή να βάλετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ( κορνέ) για να έχουν τα μπισκότα βουτύρου το σχήμα των μπεζέδων.
  • Τα μπισκότα στο ταψί πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 1 ίντσα. Πριν τα ψήσετε, βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε η ζύμη να παγώσει. Αυτό θα εμποδίσει τα μπισκότα να απλωθούν πολύ καθώς ψήνονται.
  • Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι οι άκρες και η επιφάνεια ν' αρχίσουν να αποκτούν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο ή μπολ.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved