Εύκολα, νόστιμα και μυρωδάτα μπισκότα βουτύρου με τρία υλικά.
Γιατί να αγοράσετε μπισκότα όταν μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας και μάλιστα με ελάχιστα υλικά;
Και τι καλύτερη επιλογή από τα μπισκότα βουτύρου. Ξέρετε αυτά τα κλασικά και αγαπημένα, που αρέσουν στα παιδιά να «βυθίζουν» στο γάλα ή να συνοδεύετε εσείς τον καφέ σας.
Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι εύκολη, έχει μόλις τρία υλικά κι όχι αυγά. Όταν δε βγουν από τον φούρνο είναι τραγανά και …βουτυράτα ( χωρίς να αφήνουν όμως στο στόμα βουτυρίλα).
Δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε, κι είναι βέβαιο ότι θα φτιάχνετε τη συγκεκριμένη συνταγή, ξανά και ξανά.
Πηγή: kirbiecravings.com
Προετοιμασία: 20'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 227 γρ. βούτυρο μαλακό και ελαφρώς λιωμένο
- 118 γρ. ζάχαρη άχνη
- 256 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Βήματα
-
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170° και στρώνετε ανιτκολητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρό και να ψήσετε δύο δόσεις).
-
Σε ένα μπολ προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάτε με το μίξερ στη μέγιστη ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και αφράτο. Είναι σημαντικό ν’ αλλάξει χρώμα και να μοιάζει με άσπρη σαντιγί.
-
Προσθέστε στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας σταδιακά μόλις ενσωματωθεί πλήρως. Το μείγμα θα πρέπει να σχηματίζει μια απαλή και εύπλαστη ζύμη.
-
Μπορείτε να πλάσετε με τα χέρια τη ζύμη δίνοντας το σχήμα που θέλετε στα μπισκότα ή να βάλετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ( κορνέ) για να έχουν τα μπισκότα βουτύρου το σχήμα των μπεζέδων.
-
Τα μπισκότα στο ταψί πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 1 ίντσα. Πριν τα ψήσετε, βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε η ζύμη να παγώσει. Αυτό θα εμποδίσει τα μπισκότα να απλωθούν πολύ καθώς ψήνονται.
-
Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι οι άκρες και η επιφάνεια ν' αρχίσουν να αποκτούν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο ή μπολ.