Καλοκαιρινό φραουλένιο κέικ στο μπλέντερ

Καλοκαιρινό φραουλένιο κέικ στο μπλέντερ
Bigstock

Κέικ που ξεχειλίζει από άρωμα και γεύση.

Εάν είστε μεγάλη φαν των γλυκών με φράουλα αλλά και του κέικ, ήρθε η στιγμή να τα συνδυάσετε!

Αυτή η συνταγή για κεικ με φράουλα είναι ιδανική για τις απογευματινές λιγούρες αλλά και για ειδικές περιστάσεις όπως γενέθλια ή γιορτές.

Σερβίρετέ με μια μπάλα παγωτό βανίλια και φρέσκες φράουλες σε φέτες για να το απογειώσετε!

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 300 γρ. φράουλες
  • 180 ml ηλιέλαιο (ή σπορέλαιο)
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας baking powder
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 γρ. βούτυρο λιωμένο για τη φόρμα

Βήματα

  • Σε ένα blender βάζετε τις φράουλες, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο
  • Χτυπάτε καλά για 4 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι
  • Ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη
  • Προσθέτετε και το μείγμα της φράουλας και ανακατεύετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας
  • Βουτυρώνετε καλά τη φόρμα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
  • Προσθέτετε το μείγμα στη φόρμα για κέικ
  • Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά
  • Τα τελευταία 30 λεπτά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved