Καλοκαιρινό φαγητό - Σαλάτα με πέννες, κοτόπουλο & χαλούμι

Mamatsita
Καλοκαιρινό φαγητό - Σαλάτα με πέννες, κοτόπουλο & χαλούμι

Μια γρήγορη καλοκαιρινή συνταγή για μεσημεριανό ή βραδινό.

Οι μακαρονοσαλάτες βρίσκονται ψηλά στην λίστα μου όταν πρόκειται να ετοιμάσω κάτι αρκετά γρήγορα για εκείνες τις φορές που το τηλέφωνο χτυπά και οι φίλοι ειδοποιούν πως έρχονται για ένα ποτήρι παγωμένο κρασί κι αρκετό κουβεντολόι στην δροσιά του κήπου τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες ή νύχτες.

Τον τελευταίο καιρό, έχω κάνει μια μικρή στροφή στο θέμα της διατροφής και επιλέγω όλο και πιο συχνά τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως κι αυτό γιατί είναι μια εξαιρετική πηγή πρόσληψης φυτικών ινών αλλά και πρωτεΐνης!

Ενίσχυσα τη νοστιμιά της με μπουκίτσες από φιλέτο κοτόπουλο που έψησα στο σχαροτήγανο, καθώς και με γευστικότατο τυρί χαλούμι (επίσης ψημένος σε σχαροτήγανο).

Ντοματούλες, αγγουράκια, κρεμμυδάκι και πολύχρωμες πιπεριές έδεσαν τέλεια με ένα αρκετά ελαφρύ dressing από μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένη μυρωδάτη ρίγανη.

Μια υπέροχα νόστιμη και θρεπτική σαλάτα (η οποία αποτελεί από μόνη της ένα πλήρες γεύμα) σερβιρίστηκε ένα ζεστό καλοκαιρινό απογευματάκι, λίγο πριν την δύση του ηλίου και συνοδεύτηκε από παγωμένο λευκό κρασί και πολύωρη κουβεντούλα με φίλους, υπό τον ήχο των τζιτζικιών και το εκκωφαντικό τους τραγούδι.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με ♥️
Mamatsita

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 500 γρ Πέννες
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 225 γρ χαλούμι
  • 2 ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ σ ρίγανη

Βήματα

  • Βράζω τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σουρώνω κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Κόβω το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, το αλατοπιπερώνω και το ψήνω σε πολύ καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο.
  • Κόβω το χαλούμι σε κομμάτια και το ψήνω σε επίσης καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο.
  • Κόβω σε μικρούς κύβους τα λαχανικά.
  • Σ ‘ενα μπολ ανακατεύω το χυμό λεμονιού, με το ελαιόλαδο και την ρίγανη
  • Τοποθετώ όλα τα υλικά σε σαλατιέρα, προσθέτω αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και προσθέτω το dressing.
  • Ό,τι περισσέψει (αν περισσέψει), φυλάσσεται στο ψυγείο και τρώγεται επίσης ευχάριστα και την επόμενη.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved