Πέντε χειμωνιάτικες σούπες που θα σας ζεστάνουν

  • Συνταγή για κοτόσουπα
  • Συνταγή για κολοκυθόσουπα
  • Συνταγή για μανιταρόσουπα
  • Συνταγή για κρεμμυδόσουπα
  • Συνταγή για σούπα μινεστρόνε

Όταν οι θερμοκρασίες δείχνουν κάτω από το 0 και το χιόνι αρχίζει να πέφτει, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μπολ με ζεστή αχνιστή σούπα για να σας ζεστάνει πραγματικά. Αυτές οι χορταστικές συνταγές με χειμωνιάτικες σούπες θα σας κρατήσουν ζεστούς όσο μένετε μέσα στο σπίτι και απολαμβάνετε την πυκνή χιονόπτωση από το παράθυρο.

Είτε ψάχνετε για ένα μεσημεριανό γεύμα, είτε για ένα ορεκτικό ή ένα ζεστό βραδινό, αυτές οι χειμωνιάτικες σούπες θα σας βοηθήσουν να τα βγάλετε πέρα τις κρύες μέρες της "Ελπίδας".

Εδώ, θα βρείτε πέντε νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε για την οικογένειά σας. Επιλέξτε την αγαπημένη σας, φτιάξτε τη και τυλίξτε τα χέρια σας γύρω από το ζεστό μπολ, για να την απολαύσετε όσο αχνίζει.

Κοτόσουπα

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο (κατά προτίμηση χωριάτικο)
  • ρύζι γλασέ
  • 2 αβγά
  • χυμό από δύο λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Πλύνετε και χοχλάστε το κοτόπουλο. Πετάξτε το πρώτο νερό και πλύνετε καλά το κοτόπουλο.

Βήμα 2ο: Βάλτε σε μια κατσαρόλα με νερό το κοτόπουλο, αλατίστε και βράστε μέχρι να λιώσει το κρέας σας.

Βήμα 3ο: Βγάλτε με μια τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο, τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και όσο είναι αχνιστό αλατοπιπερώστε το.

Βήμα 4ο: Σουρώστε το ζωμό και βάλτε τον ξανά στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί συμπληρώστε με νερό. Βάλτε το να βράσει και μόλις πάρει βρασμό, βάλτε το ρύζι.

Βήμα 5ο: Μόλις το ρύζι σας είναι σχεδόν έτοιμο (να κρατάει λίγο), σβήστε το μάτι της κουζίνας και αρχίστε να ετοιμάζετε το αβγολέμονο.

Βήμα 6ο: Σε ένα μπολ βαθύ χτυπήστε πρώτο τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν, βάλτε έπειτα τους κρόκους ανακατέψτε καλά και τέλος προσθέστε το χυμό λεμόνι.

Βήμα 7ο: Με μια κουτάλα, βάλτε ζεστό ζωμό στο αυγολέμονο σιγά, σιγά για να μην σας "κόψει". Μπορεί να χρειαστεί να βάλετε πάνω από 10 κουταλιές (της κουτάλας).

Βήμα 8ο: Ρίξτε με αργές κινήσεις και ανακατεύοντας συνεχώς, το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα.

Βήμα 9ο: Αφήστε τη σούπα σας να "κάτσει" λίγο και σερβίρετε βάζοντας κομμάτια κοτόπουλο μέσα και τρίβοντας λίγο φρέσκο πιπέρι.

Κολοκυθόσουπα

Photo by Nathalie Jolie on Unsplash

Υλικά:

  • 1 μικρή πορτοκαλί κολοκύθα
  • 1 πράσο
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 1 κ.τ.σ βαλσάμικο με πορτοκάλι
  • 2 πατάτες
  • 1 καρότο
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Κόβετε σε μεγάλους κύβους τα λαχανικά σας.

Βήμα 2ο: Τα σοτάρετε

Βήμα 3ο: Σβήνετε με τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε το βαλσάμικο πορτοκάλι, τον ζωμό και συμπληρώνετε με νερό.

Βήμα 4ο: Αλατοπιπερώνετε και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 5ο: Αφού βράσουν τα λαχανικά σας, πολτοποιείτε και δημιουργείτε μια σούπα βελουτέ.

Βήμα 6ο: Σερβίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος ή τραγανό μπέικον.

Μανιταρόσουπα

Photo by Dmitry Kovalchuk on Unsplash

Υλικά:

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι – ψιλοκομμένο
  • μία σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, μεγάλα – ψιλοκομμένα
  • λίγο θυμάρι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλατοπίπερο
  • λίγ ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.γ κορν φλάουρ

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο.

Βήμα 2ο: Προσθέτετε τα κομμένα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 3ο: Προσθέστε το φρέσκο θυμάρι, τη δάφνη και τον ζωμό. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4ο: Συμπληρώστε με νερό και βράστε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Βήμα 5ο: Τέλος βάλτε το κορν φλάουρ, για να την πήξετε ελαφρώς. Αλατοπιπερώστε και έτοιμη.

Κρεμμυδόσουπα

Photo by Dana DeVolk on Unsplash

Υλικά:

  • 8-10 κρεμμύδια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.τ.σ ζωμό κοτόπουλο σε σκόνη

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το λάδι, το βούτυρο και καραμελώστε τα κρεμμύδια.

Βήμα 2ο: Μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια, προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Βήμα 3ο: Προσθέστε το κορν φλάουρ, ανακατέψτε, σβήστε με το κρασί, προσθέστε το θυμάρι και τη δάφνη και βάλτε το ζωμό.

Βήμα 4ο: Συμπληρώστε με νερό, βράστε και σερβίρετε με λίγο φρυγανισμένο ψωμί.

(Προαιρετικά μπορείτε να την πολτοποιήσετε)

Σούπα μινεστρόνε

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Υλικά:

  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 στικ σέλερι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πράσο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κ.τ.σ κοφτό μακαρονάκι
  • 3 κ.τ.σ κριθαράκι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.γ κουρκουμά
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Βήμα 2ο: Προσθέστε το ζωμό, τα μυρωδικά, τον κουρκουμά και συμπληρώστε με νερό και ανακατέψτε.

Βήμα 3ο: Προσθέστε τα ζυμαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και αφήστε να βράσουν καλά.

Βήμα 4ο: Μόλις τα ζυμαρικά σας βράσουν σερβίρετε με λίγο φρέσκο βασιλικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved