Γίνεται να φτιάξεις λουκουμάδες χωρίς τηγάνι; Κι όμως γίνεται κι είναι απίστευτοι
Μια πιο υγιεινή εκδοχή του παραδοσιακού λουκουμά παραλίας χωρίς τηγάνι.
Οι λουκουμάδες είναι το γλυκό των παιδικών μας χρόνων. Με ζάχαρη, μέλι, καρύδια, σοκολάτα ή σκέτοι, είναι ένα γλύκισμα που δύσκολα μπορείτε να του αντισταθείτε.
Σήμερα, λοιπόν, σας προτείνουμε μια συνταγή για λουκουμάδες στο φούρνο (ναι, ναι καλά διαβάσατε) που είναι πιο υγιεινή και έτσι θα μπορείτε να τους απολαμβάνετε ( τους λουκουμάδες πάντα) μαζί με τα παιδιά σας χωρίς ενοχές.
Πώς θα τους φτιάξετε:
Υλικά
- 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- 1 αυγό
- 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
- 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Υλικά για το γαρνίρισμα
- ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
- 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το γάλα, το βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύουμε με τον γάντζο του μίξερ, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά που έχουν απομείνει και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να μαλακώσει η ζύμη. Σχηματίζουμε μια μπάλα, την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο πάχους 1-2 εκατοστών και κόβουμε μικρά στρογγυλά κομματάκια ζύμης διαμέτρου 5-6 εκατοστών, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση, διαμέτρου 2 εκατοστών.
- Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν 45 λεπτά περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στον αέρα για 8-10 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν.
- Αφού κρυώσουν, τα βουτάμε σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο και μετά σε ένα δεύτερο που περιέχει τη ζάχαρη και την κανέλα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved