Το σνακ του καλοκαιριού: Σπιτικές παιδικές γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη

Διαχρονικό και αγαπημένο παιδικό γλύκισμα, φτιαγμένο από τα χεράκια σας!

Το σνακ του καλοκαιριού: Σπιτικές παιδικές γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη
Photo by Adam Bartoszewicz on Unsplash

Οι λέξεις γλυκό και θρεπτικό συνήθως δεν πάνε μαζί, αλλά ήρθε η ώρα να σου ανατρέψουμε όσα ήξερες. Οι γαλακτοφέτες, είναι το πιο υγιεινό γλυκό που λατρεύουν τα παιδιά και απολαμβάνουν οι μεγάλοι. Και τι είναι πιο νόστιμο από μία έτοιμη γαλακτοφέτα; Μα φυσικά αυτή που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου!

Συστατικά

Παντεσπάνι:

  • 5 κρόκους αυγών
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 2 κ.σ ζάχαρη καρύδας
  • 120gr. μέλι
  • Βανίλια
  • 20gr. Κακάο σκόνη
  • Αλάτι

Κρέμα:

  • 250gr. μασκαρπόνε
  • 100gr. γιαούρτι
  • 1 ½ κ. σ μέλι
  • 1 βανίλια
  • 1 ζελατίνη

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:

Βήμα 1ο: Βάζουμε το ασπράδια στο κάδο μαζί με το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη καρύδας σταδιακά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία πηχτή μαρέγκα.

Βήμα 2ο: Έπειτα, σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους με το μέλι και χτυπάμε καλά να αφρατέψουν για 5 λεπτά. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε την βανίλια και το κακάο ανακατεύοντας απαλά προς μια κατεύθυνση.

Bήμα 3ο: Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους την μαρέγκα σε δόσεις και ανακατεύουμε απαλά προς μια κατεύθυνση. Παίρνουμε ένα ταψί, βουτυρώνουμε τις γωνίες και τοποθετούμε στον πάτο λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά.

Για την κρέμα:

Bήμα 1ο: Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, το μέλι και την βανίλια.

Βήμα 2ο: Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει την τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και την ζεσταίνουμε με λίγο νερό για να διαλυθεί. Έπειτα, την βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και την ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Βήμα 3ο: Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε ώστε να έχουμε την λαδόκολλα στην πάνω πλευρά, την αφαιρούμε προσεκτικά και κόβουμε στην μέση το παντεσπάνι. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα, την απλώνουμε στο μισό παντεσπάνι και μετά την σκεπάζουμε με το άλλο μισό.

Bήμα 4ο: Βάζουμε τις γαλακτοφέτες στο ψυγείο και όταν παγώσουν κόβουμε σε κομμάτια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved