Το πιο εύκολο παγωτό πεπόνι με ένα υλικό είναι αυτό
Αγοράστε ένα πεπόνι και φτιάξτε το πιο νόστιμο και super healthy παγωτό για όλη την οικογένεια.
Είναι νόστιμο, υγιεινό, θρεπτικό, με λίγες θερμίδες και κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Το πεπόνι είναι από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, δεν λείπει από το ψυγείο και είναι μια ιδανική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας.
Συνταγή για παγωτό πεπόνι στο πι και φι!
Μερικά από τα οφέλη του:
Ενυδατώνει τον οργανισμό: Το πεπόνι αποτελείται κατά 90% από νερό. Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και είναι μία ιδανική τροφή για το καλοκαίρι.
Eίναι πλούσιο σε β-καροτίνη: Η β-καροτίνη είναι το θρεπτικό συστατικό που δίνει στα φρούτα το πορτοκαλί χρώμα του. Το πορτοκαλί πεπόνι, γνωστό και ως κανταλούπε, έχει περίπου 30 φορές περισσότερη β-καροτίνη από τα πορτοκάλια.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την τόνωση του οργανισμού και την απορρόφηση του σιδήρου.
Συνταγή για παγωτό πεπόνι με ένα μόνο υλικό
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- Ένα πεπόνι
Πώς θα το φτιάξετε:
- Πάρτε το πεπόνι και κόψτε το στη μέση.
- Αφαιρέστε τους σπόρους και βάλτε τους στο μπλέντερ.
- Πολτοποιήστε τους με λίγο νερό και σουρώστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Καθαρίστε το πεπόνι και κόψτε το σε κομμάτια και βάλτε τα μέσα στο μπολ με το ζουμί πεπονιού που πολτοποιήσατε πιο πριν.
- Βάλτε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Βγάλτε από την κατάψυξη και πολτοποιήστε σε μπλέντερ.
- Βάλτε ξανά το πολτοποιημένο παγωτό σε ένα μπολ και έπειτα στην κατάψυξη για μια ώρα.
- Βγάλτε και ανακατέψτε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Βάλτε ξανά στην κατάψυξη για μια ώρα και έπειτα βγάλτε και ανακατέψτε με μια μαρίζ.
- Το παγωτό σας είναι αφράτο και έτοιμο για σερβίρισμα.
Enjoy!