Εύκολη σαλάτα με γαλοπούλα που σας περίσσεψε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.
Μετά το χθεσινό φαγοπότι είναι βέβαιο ότι σήμερα θα θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα τρώγοντας κάτι πιο ελαφρύ.
Κι επειδή σίγουρα θα έχει περισσέψει αρκετή γαλοπούλα, μια καλή ιδέα να την αξιοποιήσετε φτιάχνοντας μια χορταστική σαλάτα.
Τυλιχτή ομελέτα με τυρί και γαλοπούλα - Έτοιμη σε 20 λεπτά
Σαλάτα με γαλοπούλα
Υλικά
- 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένη περισσευούμενη γαλοπούλα
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα (
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο σε κύβους (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζάνι κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το σέλινο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Αλατοπιπερώστε και τη σερβίρετε αμέσως. Διαφορετικά την αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Extra tips
Μπορείτε να αυξομειώσετε την ποσότητα μαγιονέζας ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Για μια πιο κρεμώδη σαλάτα γαλοπούλας, αυξήστε τη μαγιονέζα στα 2/3 του φλιτζανιού.
Η γεύση της σαλάτας είναι διαφορετική σε θερμοκρασία δωματίου και διαφορετική αν τη βάλετε στο ψυγείο. Εξαρτάται καθαρά από εσάς πώς θέλετε να την απολαύσετε.
πηγή: justataste.com