Φτιάξτε τα πανεύκολα marshmallows της Υβόννης Μπόσνιακ
Έφτιαξε σπιτικά marshmallows και έδειξε πόσο εύκολα μπορεί να τα φτιάξει κανείς.
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα marshmallows ειδικά αν είναι σπιτικά; Αυτή η αφράτη, ζαχαρένια λιχουδιά έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει κάθε γλυκό σε μια μοναδική εμπειρία. Αυτό το ξέρει πολύ καλά η Υβόννη Μπόσνιακ και πριν μερικές ημέρες δημοσίευσε συνταγή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για νόστιμα marshmallows, που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους αν τα φτιάξετε.
Εύκολα γρήγορα και υγιεινά cookies από την Υβόννη Μπόσνιακ
Η ανάρτηση με τη ζεστή σοκολάτα
Μια μέρα πριν αναρτήσει τη συνταγή, η Υβόννη δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο, που τη δείχνει να ετοιμάζει ζεστή σοκολάτα και να βάζει μέσα στην κούπα ένα αφράτο marshmallow . Έπειτα ρώτησε τους διαδικτυακούς της φίλους αν θέλουν τη συνταγή. Η απάντηση των περισσοτέρων ήταν θετική και κάπως έτσι μια ημέρα μετά δημοσίευσε το βίντεο που δείχνει βήμα-βήμα τη συνταγή που φτιάχνει.
Συνταγή για νόστιμα μαμαδίστικα cinnamon rolls
Υλικά για τα MARSHMALLOWS της Υβόννης Μπόσνιακ
- 410 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
- 80 γραμμάρια Σιρόπι αγαύης
- 120 mL νερό
- 120 mL παγωμένο νερό για τη ζελατίνη
- 21,6 γραμμάρια ζελατίνη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για την ζάχαρη που το περιβάλει:
- 120 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
- 60 γρ. κορν φλάουρ
Πώς θα τα φτιάξετε βήμα-βήμα:
Ετοιμασία ζελατίνης:
- Βάλτε τα 120μλ παγωμένο νερό σε ένα μπολ του μίξερ. Ρίξτε τη ζελατίνη και ανακατέψτε να υγρανθεί. Αφήστε τη για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Σιρόπι:
- Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη, το σιρόπι αγαύης και το νερό. Ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί η ζάχαρη.
Ζέσταμα:
- Ζεστάνετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να βράσει το σιρόπι. Κουνήστε ελαφρά την κατσαρόλα για να κατανεμηθεί η θερμότητα ( ΜΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΣΗΡΟΠΙ ΠΟΤΕ!)
- Καλύψτε με καπάκι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε το για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και αφήστε το σιρόπι να φτάσει τους 116-118°C
Ανάμειξη Σιροπιού και Ζελατίνης:
- Όταν το σιρόπι φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε τις φουσκάλες να υποχωρήσουν.
- Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ρίξτε το σιρόπι σιγά-σιγά στη ζελατίνη, κατά μήκος των τοιχωμάτων του μπολ. Προσθέστε το αλάτι και αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια-υψηλή.
- Χτυπήστε για 3-5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει λευκό και πρόσθεσε το αλάτι.
- Συνεχίστε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να Τριπλασιαστεί σε όγκο.
- Προσθέστε τη βανίλια στο μείγμα και χτυπήστε για 1 λεπτό ακόμα.
Ετοιμασία Φόρμας:
- Στρώστε μια φόρμα 20x30 εκ. με λαδόκολλα και πασπαλίσατε το με μπόλικο άχνη ζάχαρη
Στρώσιμο:
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα με μια λαδωμένη σπάτουλα.
- Πασπαλίστε άχνη ζάχαρη από πάνω και αφήστε να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 6 ώρες !!
Κόψιμο:
Ξεφορμάρετε τα ζαχαρωτά σε επιφάνεια πασπαλισμένη με την πούδρα ( την ζάχαρη άχνη με το Κορν φλάουρ) Κόψτε με λαδωμένο μαχαίρι και πασπαλίστε τα με την πούδρα.
Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο. 😋
Υβόννη Μπόσνιακ: Επέστρεψε στην …κουζίνα και έφτιαξε σπιτικά dumplings με κιμά