2 συνταγές για να φτιάξετε τις πατάτες - Πατατάκια γλυκοπατάτας & τραγανές πατάτες φούρνου
Οι πατάτες είναι ένας θησαυρός θρεπτικών συστατικών για τα παιδιά - Δείτε 2 συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε.
Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά σε πολλά γεύματα. Πάνε με τα ψητά, πάνε με τα κοκκινιστά, τα λεμονάτα και φυσικά τα περισσότερα παιδιά τις θέλουν σκέτες με κάποια σως.
To tip της μαμάς: 5 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με πατάτα
Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε δύο διαφορετικές συνταγές που θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Με την πρώτη συνταγή θα μάθετε να φτιάχνετε τραγανές πατάτες φούρνου και με τη δεύτερη θα μάθετε πώς να φτιάχνετε πατατάκια από γλυκοπατάτες, μια πιο υγιεινή και γευστική εναλλακτική των κλασσικών chips.
Και οι δύο συνταγές είναι εύκολες στην εκτέλεση τους και για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε, τι άλλο; Πατάτες.
Τραγανές πατάτες στον φούρνο
Οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες παρέχοντας στα παιδιά την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζονται, περιέχουν κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τέλος είναι πηγή βιταμίνης C , αν καταναλώνεται με τη φλούδα.
5+1 fun facts που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας για τις τηγανητές πατάτες
Υλικά:
- αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 4-5 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
- 3 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε σε μια κατσαρόλα, νερό και βράστε το.
- Προσθέστε μέσα αλάτι, τη μαγειρική σόδα και τις πατάτες. Ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
- Μόλις το σκόρδο πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. αποσύρετε.
- Μόλις μαγειρευτούν οι πατάτες σας, αφήστε τις για περίπου 20 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα.
- Έπειτα σουρώστε τις και βάλτε τις σε ένα σκεύος.
- Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τοποθετήστε τις σε μια λαμαρίνα που θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ακόμη και τα κομμάτια που έχουν λιώσει μέσα στο μπολ, βάλτε τα επάνω στη λαμαρίνα.
- Ψήστε για 30-40 λεπτά μέχιρ να πάρουν ένα ωραίο χρυσό-κόκκινο χρώμα.
- Αφού ψηθούν, ρίξτε τις πατάτες στο μπολ με το σκόρδο και ανακατέψτε απαλά.
- Έπειτα σερβίρετέ τις.
*φυσικά και μπορείτε να μη βάλετε σκόρδο στις πατάτες που προορίζονται για τα παιδιά σας.
Γλυκοπατάτες πατατάκια
Γιατί πρέπει να μαγειρεύετε γλυκοπατάτες στα παιδιά σας; Γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή όραση, την υγεία του δέρματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο , μαγγάνιο και αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες.
Πατάτες ακορντεόν με μπέικον και μοτσαρέλα - Συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά
Υλικά:
- 1-2 γλυκοπατάτες
- αλάτι
- νερό
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τες σε αρκετά λεπτές φέτες με το μαντολίνο.
- Βάλτε τις μέσα σε ένα μπολ με κρύο αλατισμένο νερό. Αφήστε τις για περίπου 20 λεπτά.
- Έπειτα βάλτε τις σε ένα κατσαρολάκι και βράστε τις για 3-4 λεπτά.
- Αφαιρέστε τις και σουρώστε τις.
- Έπειτα τηγανίστε τις σε σπορέλαιο ή όποιο λάδι θέλετε. Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να τα βάλετε σε μια λαμαρίνα και να τα ψήσετε στον αέρα στον φούρνο σας.
Δείτε αναλυτικά πώς θα φτιάξετε αυτά τα σούπερ νόστιμα και θρεπτικά πατατάκια στο βίντεο που ακολουθεί.