Πρωινό με μήλα και μπαγιάτικο ψωμί - Θα το φτιάξετε αποβραδίς και θα το ψήσετε το πρωί

Αν σας αρέσουν τα μήλα και θέλετε να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί σας, τότε αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πρωινό με μήλα και μπαγιάτικο ψωμί - Θα το φτιάξετε αποβραδίς και θα το ψήσετε το πρωί
Bigstock

Θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο για πρωινό; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε αυτό το μηλογλυκό θα το λατρέψετε. Φυσικά και μπορείτε να το φτιάξετε ακόμη και για γλυκό ή για συνοδεύσει τον απογευματινό σας καφέ ή το ζεστό γάλα που θα πιούν τα παιδιά σας. Άλλωστε, όποια συνταγή έχει μήλο είναι μια comfort συνταγή και ιδανική για τα κρύα πρωινά ή απογεύματα. Σε αυτό βέβαια βοηθά και η κανέλα που ταιριάζει καταπληκτικά με τα μήλα.

Πώς θα το φτιάξετε

Για να φτιάξετε αυτό το μηλογλυκό αποβραδίς είναι αρκετά εύκολο και τα υλικά σίγουρα τα έχετε σπίτι σας. Θα χρειαστείτε μπαγιάτικο ψωμί ή ψωμί του τοστ. Αν πάλι έχετε τσουρέκι μπαγιάτικο ή κρουασάν βουτύρου, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Ναι, ναι και όλα μαζί αν έχετε λίγα περισσεύματα από όλα.

Μηλόπιτα με βρόμη χωρίς ζάχαρη και αυγά

Υλικά:

  • 700 -800 γραμμάρια κομμάτια ψωμιού
  • 2 μεγάλα μήλα, πλυμένα και κομμένα σε κύβους
  • 8 μεγάλα αβγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Αφράτη μηλόπιτα νηστίσιμη χωρίς μίξερ - Έτοιμη σε λίγα λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Βουτυρώστε ένα μεσαίου μεγέθους πυρίμαχο σκεύος.
  2. Βάλτε μέσα τα κομμάτια ψωμιού και έπειτα από πάνω τα μήλα.
  3. Σε ένα μπολ χτυπήστε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη καστανή και απλή, κανέλα και βανίλια) και ρίξτε το μείγμα μέσα στο πυρίμαχο σκεύος.
  4. Φροντίστε να καλυφθούν ψωμί και μήλα.
  5. Σκεπάστε με μια διάφανη μεμβράνη το πυρίμαχο σκεύος σας και βάλτε στο ψυγείο όλη νύχτα.
  6. Το επόμενο πρωινό που θα ξυπνήσετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για 30-40 λεπτά.
  7. Μόλις πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο να το απολαύσετε. Βγάλτε το από την κουζίνα, αφήστε το να κρυώσει 5 λεπτά και σερβίρετε.
  8. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και επιπλέον κανέλα.

Αφράτο κέικ μήλου με κανέλα και βρώμη χωρίς μίξερ

πηγή συνταγής: lifeloveandsugar.com

DPG Network
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved