Εύκολο γλυκό με ψωμί του τοστ και σοκολάτα
Δημιουργήστε μια εύκολη και γρήγορη πουτίγκα με ψωμί του τοστ και σοκολάτα.

Η παρασκευή ενός κέικ μπορεί να φαίνεται μια απαιτητική διαδικασία, ειδικά όταν το παραμικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει ώρες σκληρής δουλειάς. Ωστόσο, κάποιες συνταγές προσφέρουν απλότητα και εγγυημένη επιτυχία, και μία από αυτές είναι η εύκολη σοκολατένια πουτίγκα με ψωμί του τοστ. Αυτό το υπέροχο γλυκό είναι μια συνδυασμένη απόλαυση από φέτες ψωμιού, πλούσια σοκολάτα και μια μαλακή, λιωμένη υφή που είναι αδύνατο να αντισταθείς. Είναι το ιδανικό γλυκό για εκείνους που θέλουν μια εύκολη και γευστική συνταγή χωρίς τον κίνδυνο να κάνουν λάθος.
Εύκολο γλυκό με ψωμί του τοστ και σοκολάτα
Υλικά
- 12 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
- 110 γραμμάρια ζάχαρη
- 425 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (υγρή)
- 200 γραμμάρια γλυκό κακάο
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 1 μικρό φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
- 1 ξυλάκι κανέλας (ή 1 μικρό κουταλάκι κανέλα σε σκόνη)
- 3 αυγά
Εύκολο κέικ γεμιστό με σοκολάτα
Εκτέλεση
- Αρχικά, αλείψτε το ταψί με βούτυρο, καλύπτοντας όλες τις πλευρές για να μην κολλήσει η πουτίγκα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Αλείψτε μια λεπτή στρώση πραλίνα στις φέτες του ψωμιού και τοποθετήστε τις στο ταψί με την πλευρά της πραλίνας προς τα κάτω. Αυτό θα δημιουργήσει μια νόστιμη σοκολατένια στρώση καθώς η πουτίγκα ψήνεται.
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετέ την σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει. Προσθέστε την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε ξυλάκι κανέλας, αφαιρέστε το αργότερα), το βούτυρο και το κακάο και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Κρατήστε το μείγμα ζεστό, αλλά χωρίς να το αφήσετε να βράσει.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Όταν το σοκολατένιο μείγμα είναι ζεστό, αλλά όχι βραστό, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε καλά ώστε τα αυγά να μην ψηθούν και σχηματίσουν σβόλους μέσα στο μείγμα.
- Ρίξτε τα 2/3 του σοκολατένιου μείγματος πάνω από τις φέτες ψωμιού στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού από πάνω, πάντα φροντίζοντας να αλείψετε πραλίνα στην εξωτερική πλευρά κάθε φέτας.
- Ρίξτε το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα πάνω από την επάνω στρώση του ψωμιού και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μαχαίρι για να το απλώσετε ομοιόμορφα, καλύπτοντας καλά όλες τις φέτες.
Νηστίσιμο γλύκισμα με 3 υλικά - Λίγες θερμίδες, πολλά θρεπτικά συστατικά
- Για να πετύχετε την τέλεια υφή, χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο ταψί. Τοποθετήστε το ταψί με την πουτίγκα μέσα στο μεγαλύτερο ταψί και γεμίστε το μεγαλύτερο με νερό. Φροντίστε το νερό να φτάνει αρκετά για να περιβάλλει το ταψί με την πουτίγκα, αλλά να μην χυθεί μέσα σε αυτό. Το νερό θα δημιουργήσει ένα ατμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μαγειρεύοντας την πουτίγκα από όλες τις πλευρές και διατηρώντας το κέντρο της μαλακό και κρεμώδες.
- Ψήστε την πουτίγκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά. Η πουτίγκα είναι έτοιμη όταν η σοκολάτα έχει πήξει και μπορείτε να τη διαπεράσετε εύκολα με ένα πιρούνι.
- Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε την από τον φούρνο και αφήστε την να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την σερβίρετε. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και σοκολατένιο γλυκό που θα ικανοποιήσει όλους τους λάτρεις της σοκολάτας.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: thegreekfood