Συνταγή για "μη κοκκινιστά" φασολάκια γιαχνί
Έχετε δοκιμάσει φασολάκια "μη κοκκινιστά";
Η κλασσική συνταγή για τα λαδερά φασολάκια που όλοι ξέρουμε είναι με κοκκινιστή σάλτσα. Μια μέρα ήθελα να τα φτιάξω αλλά δεν είχα ντομάτα, οπότε τα έκανα χωρίς ντοματόσαλτσα και από τότε, μόνο έτσι τα τρώμε! Είναι πολύ πιο ελαφριά και η όψη τους θαυμάσια. Πάμε να τα φτιάξουμε.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό φασολάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 καρότα (προαιρετικά)
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- κάρυ
- πάπρικα
- λάδι
Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (όσο ψιλό ή χοντρό θέλουμε), κόβουμε φέτες τα καρότα και κυδωνάτες τις πατάτες. Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά σε λάδι και μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα φασολάκια. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, μπόλικο κάρυ (μην το φοβηθείτε θα δώσει άριστο χρώμα και εξωτική γεύση στα φασολάκια μας) και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ελάχιστο νερό, τόσο όσο να μην καίγονται μόνο στο λάδι τα υλικά μας. Άλλωστε θα βγάλουν υγρά μόνα τους. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να χυλώσουν.
Συνοδεύτε τα κλασικά με τυρί φέτα και έχετε το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο.