Συνταγή για μυρωδάτο κέικ madeira
Αρωματικό και νόστιμο κέικ για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
3 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ.ξύσμα λεμονιού
3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/4 κ.γ. κανέλα
1 κούπα ελεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C και βουτυρώνουμε τη φόρμα ( ή βάζουμε μια λαδόκολλα).
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Υπολογίστε περίπου 3- 5 λεπτά καλό χτύπημα για να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το μισό αλεύρι ( τα έχετε αναμείξει). Προσθέστε το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Πηγή: www.taste.com.au