Συνταγή: Γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι
Δοκιμάστε αυτές τις γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι που αποτελούν μια απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή.
Και να έχετε υπόψιν: To πληγούρι είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που υπάρχουν. Γιατί να μην το αντικαθιστάτε με το ρύζι;
Τι θα χρειαστείτε:
4 πιπεριές πράσινες
4 πιπεριές κόκκινες
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα
Ι μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
(όλα ψιλοκομμένα)
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Πώς να τις φτιάξετε:
Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Βάζετε μετά τη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, το σκόρδο, το πλιγούρι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.
Αν χρειαστεί, θα προσθέσετε και λίγο ζεστό νερό.
Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τις σταφίδες μέσα, το μαιντανό και τον δυόσο και τα ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε το καπάκι από τιςπιπεριές σας, τις αλατοπιπερώνετε και χαράζετε διάσκοπες τρυπούλες.
Προσθέτετε τη γέμιση μέσα στις πιπεριές, τις βάζετε σε ένα ταψάκι και τις καπακώνετε.
Ρίχνετε λίγο λαδάκι, λίγο χυμό ντομάτας και ένα φλυτζάνι νερό.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου.