Το ψητό χταπόδι μπορεί να είναι λίγο σκληρό καμμιά φορά. Όμως, με τη συγκεκριμένη συνταγή το χταπόδι είναι μαλακό και πολύ πολύ γευστικό. Ως διαδικασία είναι πολύ απλή. Βράζετε το χταπόδι με τα λίγα υλικά που θα δείτε πιο κάτω, και στη συνέχεια το ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Στη συνέχεια, φτιάχνετε τη σάλτσα με το λεμόνι και σερβίρετε…
Υλικά
1 κιλό χταπόδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ή 2 μικρά φύλλα δάφνης
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 1/2 κουταλάκι αλάτι kosher
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Για τη σάλτσα
Περίπου 1/3 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
Σερβίρετε με ψητές πατάτες baby.