Συνταγή για πεντανόστιμα κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια (vid)
Συνοδέψτε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια.
Από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων είναι τα μακαρόνια με κιμά. Συγκαταλέγονται άλλωστε στην - άγραφη - λίστα με τα φαγητά που θα ήθελαν να τρώνε τα παιδιά σχεδόν καθημερινά.
Έχετε όμως δοκιμάσει να μαγειρέψετε κεφτεδάκια, και μάλιστα κοκκινιστά, σερβίροντάς τα με μακαρόνια; Αν όχι, ήρθε η ώρα να τα φτιάξετε.
Υλικά
Για τον κιμά
1 κιλό κιλά ( γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχαρίσιο )
1/2 φλιτζάνι ψωμί (μπαγιάτικο ή φρυγανιά)
1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
1 αυγό
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Για τη σάλτσα
Χυμό από τρεις ώριμες ντομάτες ή χυμό ντομάτας
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο
Λίγο σπανάκι ( αν δεν σας αρέσει δεν το βάζετε)
2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Βράστε τα μακαρόνια που αρέσουν στα παιδιά ( βίδες, κοχύλια, φιογκάκια, ή τα απλά) και ξεκινήστε τη διαδικασία.
Tip: Αν οι ντομάτες είναι λίγο ξινές, προσθέστε μισή ή μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.