Συνταγή για σπιτικό, λαχταριστό γαλακτομπούρεκο (vid)
Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι και τραγανό φύλλο.
Αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού, με φύλλο και κρέμα, το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφορες συνταγές και τρόποι παρασκευής, καθώς και μεγέθη κομματιών ενώ η κρέμα μπορεί να έχει άρωμα λεμόνι ή βανίλια!
Όποια γεύση κι αν προτιμάτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα.
Υλικά
Για την κρέμα
1 ½ λίτρα γάλα φρέσκο
400 γρ. ζάχαρη
70 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά,
2 βανίλιες,
10 φύλλα κρούστας
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη,
250 ml. νερό,
50 γρ. γλυκόζη