Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό - γεμιστοί κολοκυθοανθοί με τυριά και τηγανισμένοι σε κουρκούτι
Καλοκαίρι = Ανθοί κολοκυθιών γεμιστοί.
Οι ζουμερές ντομάτες, τα τραγανά αγγουράκια, τα βλήτα , οι μελιτζάνες , τα κολοκυθάκια και οι ανθοί τους, οι γνωστοί μας κολοκυθοανθοί.
Αυτά τα τόσο ντελικάτα , εύθραυστα λουλουδάκια που τρώγονται και είναι απίστευτα νόστιμα. Οι κολοκυθανθοί γεμισμένοι με ρύζι και μυρωδικά, ψήνονται στον φούρνο δίπλα από τις ντομάτες και τις πιπεριές των γεμιστών.
Βουτηγμένοι σε χυλό τηγανίζονται σκέτοι ή γεμισμένοι με αυτό το πανεύκολο μίγμα από φέτα και κρέμα τυριού. Ο τελευταίος αυτός τρόπος είναι και ο αγαπημένος μου.
Ανακατεύω θρυμματισμένη φέτα και κρέμα τυριού με λίγο ξύσμα λεμόνι κι ένα μυρωδικό ( σε αυτή την περίπτωση βασιλικό, αλλά υπέροχοι είναι και με δυόσμο & μαϊντανό, οπότε μην περιοριστείς) και τους βουτάω πρώτα στον χυλό από αλεύρι και ανθρακούχο νερό ( γίνεται και με μπύρα) και μετά σε καυτό λάδι.
Φουσκωτοί και παραγεμισμένοι όπως είναι μου μοιάζουν σαν λουκουμάδες. Για αυτό και στο τέλος τους γαρνίρω με λίγο μελάκι. Είναι υπέροχοι!
Για αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά από κολοκυθάκια με ανθούς, σκέψου αυτή την συνταγή και θα με θυμηθείς.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με ♥️
Mamatsita
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 8- 10 κολοκυθοανθοί
για τη γέμιση:
- 200 γρ. κρέμα τυριού
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι – πιπέρι
- φυλλαράκια βασιλικού
για το χυλό:
- 1 1/2 κούπα αλεύρι γοχ
- 1/2 κούπα ανθρακούχο νερό
για το γαρνίρισμα:
- μέλι
Βήματα
-
Ξεπλένω προσεκτικά σε τρεχούμενο νερό τους κολοκυθανθούς και αφαιρώ πολύ προσεκτικά τον στήμονα τους από το εσωτερικό τους.
-
Τους στραγγίζω πολύ πολύ καλά.
-
Σε ένα μπολ προσθέτω και ανακατεύω τα υλικά της γέμισης. Γεμίζω προσεκτικά μ’ ένα κουταλάκι τους κολοκυθοανθούς , την κλείνω με τα δύο από τα τέσσερα φυλλαράκια, και στρίβω τα υπόλοιπα δύο για να “σφραγίσω” τη γέμιση.
-
Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετώ τα υλικά για τον χυλό και ανακατεύω να διαλυθεί το αλεύρι. ΠΡΟΣΟΧΗ : αν το μείγμα βγει αραιό προσθέτω αλεύρι, αν βγει σφιχτό προσθέτω ανθρακούχο νερό.
-
Βουτάω τους ανθούς στο χυλό, τους τινάζω ελαφρά και τους τηγανίζω σε καλά ζεσταμένο λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 2-3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
-
Μετά το τηγάνισμα τους τοποθετώ σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
-
Σερβίρω πασπαλίζοντας τους με μέλι. Καθαρά προαιρετικό όμως τόσο νόστιμο!!!