Ηλιοθεραπεία στην εγκυμοσύνη- Τι πρέπει να προσέχετε

Η ηλιοθεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Ηλιοθεραπεία στην εγκυμοσύνη- Τι πρέπει να προσέχετε
Bigstock

Ενώ ο ήλιος είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D , ενέχει πολλούς κινδύνους για το δέρμα και την υγεία σας. Η υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Κίνδυνοι έκθεσης στον ήλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

1. Υπερθέρμανση και αφυδάτωση

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην υπερθέρμανση και την αφυδάτωση. Οι έγκυες γυναίκες έχουν ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία σώματος από άλλους ανθρώπους και αυτό μπορεί ακόμη πιο εύκολα να οδηγήσει σε υπερθέρμανση ή θερμοπληξία.

Ειδικά στο πρώτο τρίμηνο, η υπερθέρμανση μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής για το έμβρυο και σε μεταγενέστερο στάδιο οδηγεί σε ανεπιθύμητο πρήξιμο των ποδιών.

2. Κηλίδες

Υπάρχει αυξημένη απελευθέρωση μελανίνης - μια χρωστική που είναι υπεύθυνη για το σκουρόχρωμο δέρμα κατά την κύηση. Αλλά εκτός από το πιο σκούρο δέρμα, η μελανίνη προκαλεί την εμφάνιση χρωστικών κηλίδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι χρωστικές κηλίδες που εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο ονομάζονται «χλόασμα» και συνήθως εξαφανίζονται μόνες τους μετά τον τοκετό.

3. Ανεπάρκεια φολικού οξέος

Το ηλιακό φως μειώνει τα επίπεδα φολικού οξέος στο σώμα. Επομένως, εάν είστε έγκυος και δεν έχετε αρχίσει να παίρνετε φολικό οξύ , ξεκινήστε αμέσως.

5 συμβουλές για ηλιοθεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

1. Το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας

Ελπίζουμε να χρησιμοποιούσατε αντηλιακό και πριν μείνετε έγκυος. Τώρα, όμως, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη να απλώνετε ανά δύο ώρες μια γενναιόδωρη ποσότητα αντηλιακού . Μην το τσιγκουνευτείτε!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα είναι συχνά πιο ευαίσθητο και πιο πιθανό να καεί, γι' αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές όταν προετοιμάζεστε για μια μέρα στην θάλασσα. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, όπως πιο σκούρες θηλές, linea nigra , ή σκούρες κηλίδες στο πρόσωπο.

Όταν κάνετε ηλιοθεραπεία ενώ είστε έγκυος, βεβαιωθείτε ότι φοράτε αντηλιακό που εμποδίζει τόσο τις ακτίνες UVA όσο και τις ακτίνες UVB. Αναζητήστε τον όρο «ευρέως φάσματος» σε οποιοδήποτε σωληνάριο.

Εξετάστε συστατικά όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία είναι φυσικά αντηλιακά και όχι χημικά.

2. Φορέστε καπέλο και αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες

Το να φοράτε αντηλιακό είναι δεδομένο όταν πρόκειται για ηλιοθεραπεία ενώ είστε έγκυος. Αλλά η καλή προστασία από τον ήλιο δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση αντηλιακού.

Θα πρέπει να φοράτε ένα φαρδύ καπέλο για να προστατεύετε το πρόσωπό σας και να κάθεστε κάτω από ομπρέλα.

Τέλος, αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες . Γενικά, είναι καλύτερο να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία από τις 12 π.μ. έως τις 5 μ.μ. .

3. Μείνετε ενυδατωμένες

Η παρατεταμένη παραμονή στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση , η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τις μέλλουσες μαμάδες. Το νερό είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρονται σημαντικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες στο έμβρυο.

Η αφυδάτωση περιορίζει τη ροή του αίματος στη μήτρα, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ανάπτυξη του μωρού και να προκαλέσει ακόμη και πρόωρες συσπάσεις.

Αν δεν είστε σίγουρη αν λαμβάνετε αρκετά υγρά, παρακολουθήστε το χρώμα των ούρων σας. Θα πρέπει να έχουν ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Αν είναι πιο σκούρα, κινδυνεύετε από αφυδάτωση.

Για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, δοκιμάστε να προσθέσετε φρούτα και βότανα στο νερό, όπως μέντα, φράουλες, λεμόνια, μάνγκο , σταφύλια, τζίντζερ και άλλα. Οι επιλογές είναι ατελείωτες!

4. Κολυμπήστε

Κάντε μια βουτιά στη θάλασσα πού και πού για να παραμένετε δροσερές.

5. Προστατέψτε την πλάτη σας

Αν βρίσκεστε σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πονά η πλάτη σας ή ότι είναι δύσκολο να βολευτείτε στο κρεβάτι . Το να ξαπλώνετε στην παραλία μπορεί να είναι εξίσου άβολο.

Βρείτε, λοιπόν, μία θέση που είναι άνετη για εσάς.

Πηγή: mustelausa.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved