Εγκυμοσύνη και διακοπές: Τι να μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας

Tα 9 απαραίτητα αντικείμενα που δεν πρέπει να ξεχάσετε να βάλετε στη βαλίτσα σας

Εγκυμοσύνη και διακοπές: Τι να μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας
Bigstock

Είτε πρόκειται για διακοπές είτε για επαγγελματικό ταξίδι, η ανησυχία και το στρες επιδεινώνονται όταν είστε έγκυος. Το κάθισμα σας στριμώχνει, το δέρμα σας αφυδατώνεται συνεχώς ενώ υπάρχει ο αυξημένος κίνδυνος θρόμβωσεων .

Για όλους τους παραπάνω λόγους, είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίσουμε τι δεν πρέπει να ξεχάσετε να βάλετε στη βαλίτσα σας πριν φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

1. Φάρμακα για την ναυτία

Εάν ανήκετε στις μέλλουσες μαμάδες οι οποίες υποφέρουν από ναυτίες και ζαλάδες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας συνταγογραφούμενα φάρμακα κατά της ναυτίας.

Εγκυμοσύνη και ζαλάδες: Μήπως «φταίει» η χαμηλή αρτηριακή πίεση;

2. Άνετα παπούτσια

Σημειώστε τον πληθυντικό αριθμό. Πακετάρετε οπωσδήποτε ένα ζευγάρι σαγιονάριες, ή ένα ζευγάρι μπαλαρίνες και ένα ζευγάρι άνετα σανδάλια ή αθλητικά από υλικό που «αναπνέει».

Τα πόδια σας τώρα που είστε έγκυος ίσως πρήζονται αρκετά, οπότε καλό θα ήταν να έχετε 2-3 ζευγάρια ανέτα παπούτσια μαζί σας. Δεν χρειάζεται να στριμώχνετε τους αστραγάλους σας ή να πιέζεστε.

3. Κάλτσες συμπίεσης

Εάν πηγαίνετε διακοπές με αεροπλάνο, οι κάλτσες συμπίεσης είναι υποχρεωτικές, καθώς έτσι θα διατηρήσετε την κυκλοφορία του αίματος σταθερή, αποτρέποντας τους κιρσούς, καθώς και τους δυνητικά -απειλητικούς για τη ζωή- θρόμβους. Επιλέξτε ένα ζευγάρι που να είναι άνετο.

Ομφάλιος λώρος - Φύλαξη αίματος ομφαλίου λώρου: Τι συστήνουν οι ειδικοί

4. Μαξιλάρι

Εάν υποφέρετε από πόνους στην πλάτη, ίσως θα ήταν χρηστικό να αγοράσετε ένα μαξιλάρι υποστήριξης της οσφυϊκής χώρας.

Οσφυο -Πυελικός πόνος: Πόσο συχνός είναι κατά την εγκυμοσύνη;

5. Επιπλέον εσώρουχα

Η εγκυμοσύνη, όπως έχετε καταλάβει, φέρνει μαζί της πολλές πολλές κολπικές εκκρίσεις.

Ένα επιπλέον ζευγάρι εσώρουχα και αρκετά σερβιετάκια είναι must-have.

6. Φάρμακα για δυσκοιλιότητα

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα δυσκοιλιότητας, φροντίστε να πάρετε ό,τι φάρμακα συνήθως παίρνετε και στο σπίτι.

Σημείωση: Θυμηθείτε να πάρετε και τις προγεννητικές σας βιταμίνες.

7. Πασμίνα ή τζιν τζάκετ

Τη μια στιγμή κρυώνετε και την άλλη ζεσταίνεστε τρελά. Ντυθείτε ελαφριά αλλά το βραδάκι στο νησί καλό θα ήταν να έχετε μία πασμίνα ή ένα τζιν τζάκετ για να αποφύγετε τα τρέμουλα .

8. Σνακ

Οι λιγούρες δεν σταματούν ποτέ αυτούς τους εννέα μήνες. Αποφύγετε το συναίσθημα της γκρίνιας και της δυσφορίας, πηγαίνοντας στο σουπερμάκετ μία μέρα πριν και αγοράζοντας ό,τι σας κάνει κέφι.

20 τροφές με λίγες θερμίδες που σε χορταίνουν

Προφανώς λιχουδιές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες κρατούν τις λιγούρες υπό έλεγχο (οτιδήποτε με φυστικοβούτυρο ή με ξηρούς καρπούς).

9. Θερμός για νερό

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά όταν ταξιδεύετε. Το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο νερό για να υποστηρίξει την αυξημένη αιμάτωση και τις ανάγκες του μωρού . Ένας θερμός για νερό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το νερό σας δροσερό και προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το πού θα βρείτε το επόμενο ποτήρι νερό .

Πηγή: thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved