Αγγούρι: Τα άγνωστα οφέλη για την υγεία της εγκύου

Ένα δροσιστικό σνακ με λίγες θερμίδες, κατάλληλο και για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Αγγούρι: Τα άγνωστα οφέλη για την υγεία της εγκύου
Bigstock

Το δροσιστικό και σούπερ ενυδατικό αυτό λαχανικό μπορεί να ανακουφίσει τα αρνητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Είναι πλούσιο σε νερό , βιταμίνες και πολλά άλλα μέταλλα που ωφελούν τη συνολική υγεία. Παράλληλα, η χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και οι ελάχιστες θερμίδες το καθιστούν ιδανικό για τη διαχείριση του βάρους.

Οφέλη αγγουριού

1. Ελάχιστες θερμίδες

Τα αγγούρια έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Βοηθούν στη διαχείριση του βάρους και αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2. Υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Τα αγγούρια περιέχουν περίπου 96% νερό. Η κατανάλωσή τους, λοιπόν, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης υψηλά. Μάλιστα, τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό βοηθούν στη διαχείριση της ναυτίας και της ζαλάδας.

3. Φυσικό διουρητικό

Η περιεκτικότητα του αγγουριού σε νερό δρα ως διουρητικό, ενισχύοντας έτσι την αποβολή των τοξινών και μειώνοντας το πρήξιμο. Παράλληλα, θρέφει και σφίγγει το δέρμα.

4. Βιταμίνη Β

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνη Β ενισχύει τη διάθεση. Ανακουφίζει από το άγχος και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καθημερινού στρες.

Βιταμίνη Α: Η σημασία της για την υγεία των παιδιών αλλά και για των εγκύων

aggouri-tropoi-xriseis.jpg

Προσπερματικά υγρά μύθοι και αλήθειες: Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις

6. Φυτικές ίνες

Τα αγγούρια αποτελούν εξαιρετική πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων ινών. Οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα (διαβήτης κύησης), ενώ οι αδιάλυτες βελτιώνουν τη δυσκοιλιότητα.

7. Θρεπτικά συστατικά

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του β-καροτένιο και του μαγγανίου, τα αγγούρια βοηθούν στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι αποτρέπουν τις λοιμώξεις.

Επίσης, το ασβέστιο, ο σίδηρος, το κάλιο, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το ιώδιο αλλά και το θείο είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ανάπτυξη του εμβρύου.

9. Ηλεκτρολύτες

Η ποσότητα ηλεκτρολυτών νατρίου και καλίου στο χυμό αγγουριού βοηθά στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5 λόγοι που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Παρενέργειες- μειονεκτήματα

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες του αγγουριού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης αγγουριών σε υπερβολικές ποσότητες περιλαμβάνουν:

Με πληροφορίες από: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved