Η εύκολη συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα
Αυτή η απλή νηστίσιμη συνταγή για μηλόπιτα 🥧 είναι το τέλειο γλυκό με τη γεύση μήλου που αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Έχουμε μοιραστεί μαζί σας πολλές συνταγές για μηλόπιτες (νηστίσιμες και μη), και ήρθε η στιγμή να μοιραστούμε ακόμη μία αγαπημένη μας συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.
Μηλόπιτα της τεμπέλας - Η πιο γρήγορη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει
🥧 Ακολουθούν τα υλικά και η διαδικασία.
Υλικά:

Ζύμη για τη μηλόπιτα:
- 2 ½ κούπες αλεύρι, συν επιπλέον για πασπάλισμα, δείτε σημειώσεις
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, δείτε σημειώσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κούπα φυτικό βούτυρο, κομμένο σε κύβους και παγωμένο
- 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Γέμιση μήλου με κανέλα:
- 1 κιλό μήλα
- ½ κούπα ζάχαρη καστανή
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- Χυμός από ½ λεμόνι
Για το άλειμμα:
- Λίγο φυτικό γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζύμη για την πίτα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέστε τα κομμάτια του φυτικού βουτύρου και δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας, μέχρι να ενσωματωθεί στο αλεύρι.
- Σταδιακά, προσθέστε το κρύο νερό, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια σχηματισμένη ζύμη. (Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να βάλετε όλα τα υλικά σε ένα πολυμίξερ και να χτυπήσετε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.)
- Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και σχηματίστε μια μπάλα.
- Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα.
Λαχταριστή ανάποδη μηλόπιτα (vid)
Γέμιση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C.
- Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
- Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά τα μήλα.
- Αφήστε στην άκρη.

Φτιάξτε τη μηλόπιτα:
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε το ένα μισό της ζύμης.
- Μεταφέρετε σε ένα λαδωμένο ταψί για τάρτες και πιέστε απαλά στον πάτο και τα πλαϊνά.
- Τρυπήστε τον πάτο της ζύμης σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και γεμίστε με τα μήλα.
- Τώρα ανοίξτε το άλλο μισό της ζύμης και κόψτε σε λωρίδες με τον κόφτη που κόβετε την πίτσα ή ένα μαχαίρι.
- Τοποθετήστε τις λωρίδες πάνω από τα μήλα για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο (πλέξιμο)
- Κόψτε την περισσευούμενη ζύμη και τσιμπήστε τις άκρες.
- Προαιρετικά, χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη ζύμη για να φτιάξετε διακοσμητικά για την πίτα με διάφορα μικρά κουπάτ.
- Αλείψτε την κορυφή της πίτας με λίγο φυτικό γάλα ή κρέμα ή λιωμένο λάδι καρύδας και πασπαλίστε με λίγη καστανή ζάχαρη.
- Ψήστε την πίτα για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Σκεπάστε τα πλαϊνά ή την κορυφή με αλουμινόχαρτο, εάν σκουρύνουν πολύ κατά το ψήσιμο.
- Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει πριν σερβίρετε.
- Σερβίρετε με μια κουταλιά vegan παγωτό ή ζάχαρη άχνη αν θέλετε.
Καλή απόλαυση! 🥧
πηγή συνταγής: biancazapatka.com